Γ. Τσίπρας: «Υπήρχε υπονόμευση» του Αλέξη Τσίπρα

Γ. Τσίπρας: «Υπήρχε υπονόμευση» του Αλέξη Τσίπρα

«Μαχαίρια δεν έχουν βγει από τη δική μας πλευρά. Είναι καλό να συνεχίσουμε σε ένα ήρεμο κλίμα μέχρι την Κυριακή», δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπονόμευση υπήρχε. Υπήρχαν σύντροφοι που θέλανε να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος. Πολλές παρεμβάσεις που γινόντουσαν κατά διαστήματα είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις», επισήμανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μαχαίρια δεν έχουν βγει από τη δική μας πλευρά. Είναι καλό να συνεχίσουμε σε ένα ήρεμο κλίμα και να πάμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή. Να μην υπάρξουν δηλαδή εντάσεις».

Για ενδεχόμενη παρέμβαση του Αλεξη Τσίπρα, τόνισε: «Νομίζω η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα στον πρώτο γύρο, όταν ψήφισε, ήταν μια κάπως ηχηρή παρέμβαση. Δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποχωρήσει. Το απέδειξαν οι 148.000 που ψήφισαν, δεν έχει αποστρατευτεί. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών ο ίδιος – στην ουσία δηλώνει παρών. Οχι μόνο ΣΥΡΙΖΑ. Και νομίζω έχει ρόλους να παίξει στο μέλλον. Για μέχρι την Κυριακή, δεν βλέπω κάτι άλλο να κάνει πέρα από το να διατηρήσει την ουδετερότητά του, όπως το έχει κάνει μέχρι τώρα».

Προφανώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι θέμα του νέου αρχηγού, του νέου προέδρου να τον καλέσει σε ό,τι νομίζει ότι θα φανεί χρήσιμος

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να βοηθήσει στη λειτουργία, σε ένα νέο πλαίσιο, του κόμματος, ανέφερε: «Προφανώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι θέμα του νέου αρχηγού, του νέου προέδρου να τον καλέσει σε ό,τι νομίζει ότι θα φανεί χρήσιμος».

Για την επομένη των εκλογών ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πρέπει ενωμένοι από τη Δευτέρα, όποιος εκλεγεί αρχηγός, πρόεδρος δηλαδή του κόμματος, να πάμε συντεταγμένοι σε μία καινούργια πορεία. Υπάρχει όλος ο δημοκρατικός χώρος να υπάρξει διάλογος, αντιπαράθεση, διαφοροποιήσεις, αλλά ό,τι αποφασίζει η πλειοψηφία ή και αν γίνεται ακόμη περαιτέρω, να υπάρξουν συνθέσεις, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Αυτό δεν γινόταν πάντα έτσι. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα υπάρχουν οι όροι να γίνεται και αυτό επιδιώκουμε.

(…) Ελπίζω ότι θα κρατηθεί σε ένα επίπεδο μέχρι την Κυριακή και γίνονται δηλώσεις προκλητικές σε ένα βαθμό. Δεν είναι αυτό, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί και κυρίως να διεξαχθεί ομαλά η προεκλογική περίοδος για ακόμα τρεις μέρες.

(…) Υπάρχει μια ένταση που θέλω να πιστεύω ότι θα παραμείνει μέσα σε ορισμένα πλαίσια και δεν θα προχωρήσει παραπέρα, γιατί υπάρχει. Και δεν μπορώ να το κρύψω, είναι οφθαλμοφανής. Θα σταματήσουμε το βράδυ των εκλογών, θα έχει αναδειχθεί ένας νικητής και εκεί θέλω να σταματήσουμε.

(…) Θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί ορισμένες δηλώσεις για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν όρια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και μια αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να έχει μια ανάκαμψη και να μπορέσει να αμφισβητήσει την πολιτική Μητσοτάκη – να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Εχουμε κάθε συμφέρον με ομόνοια, με ενότητα, να προχωρήσουμε μετά μαζί».

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή