Γεωργιάδης: Καταγγελίες για εργασιακό bullying στον σταθμό «Στο Κόκκινο»

Γεωργιάδης: Καταγγελίες για εργασιακό bullying στον σταθμό «Στο Κόκκινο»

Tι ανέφεραν σε ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για καταγγελίες που αφορούν σε εργασιακό bullying στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» λόγω των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Aδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο Γεωργιάδης ανέφερε: «Προ ολίγου επικοινώνησα με την Επιθεώρηση Εργασίας και ζήτησα να γίνει άμεσα έλεγχος στον ραδιοσταθμό “Το Κόκκινο” και σε όλα τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι πριν από λίγο οι εργαζόμενοι “στο Κόκκινο” ανήρτησαν μία ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν bullying κατά των εργαζομένων λόγω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ σοβαρές κατηγορίες.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι το bullying στον χώρο εργασίας απαγορεύεται από την εργατική νομοθεσία, όπως και κάθε είδους ψυχολογική βία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Επιθεώρηση Εργασίας άμεσα θα ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας όλων των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ και το αν ευσταθούν οι καταγγελίες των εργαζομένων, ότι εν μέσω των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να ασκήσουν ψυχολογική βία στους εργαζομένους τους».

Εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο»: «Θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας»

Ειδικότερα σε δήλωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού».

Και συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Oπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη».

Αναλυτικά η δήλωση των εργαζομένων στον ρ/σ 105.5 «Στο Κόκκινο»

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο» – και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ – βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτικής εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ημασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Οπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μη στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή