Χατζηδάκης: Στα σκαριά το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Χατζηδάκης: Στα σκαριά το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμο τους επόμενους μήνες θα είναι το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια.

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο νέο νομοσχέδιο θα παίξει ρόλο και η ΑΑΔΕ με διασταυρώσεις που θα διευρυνθούν. 

Σχετικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα και επισήμανε πως σειρά γεγονότων έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας. «Η κυβέρνηση δίνει όσα μπορεί», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή