Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Τζάκρη με φόντο το «κρατίδιο» του Κασσελάκη

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Τζάκρη με φόντο το «κρατίδιο» του Κασσελάκη

Εντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη λεκτική αντιπαράθεσηαανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εργατικού νομοσχεδίου.

Οι τόνοι ανέβηκαν, αρχικά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Θάνο Πλεύρη, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτική του ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, να πάρουν θέση για τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για το Κυπριακό.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε ακόμα περισσότερο όταν η κ. Τζάκρη επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι δεν πιστεύει σε τίποτα και πως η μόνη του επιθυμία είναι να βρίσκεται σε μια καρέκλα εξουσίας.

«Η πολιτική σας αναίδεια και αλαζονεία και εσάς και του συνοδοιπόρου σας του κ. Πλεύρη, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Εδράζεται στην πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήσασταν τα δεξιά χέρια και τα πολιτικά θυμιατά του κ. Καρατζαφέρη. Σε όλη σας την πολιτική διαδρομή και την πολιτική καριέρα, αυτή είναι μια ιστορία διαφθοράς και διατεταγμένης υπηρεσίας. Δεν πιστεύετε σε τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σας και στην επιθυμία σας να βρίσκεστε σε μια καρέκλα εξουσίας», σημείωσε η κ. Τζάκρη.

Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη – Τζάκρη με φόντο το «κρατίδιο» του Κασσελάκη-1
INTIME News

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας, ο οποίος απάντησε ότι «το μέτρο είναι κάτι που λείπει σε όλη της την πολιτική διαδρομή» και χαρακτήρισε «άνω ποταμών» την κατηγορία ότι αγαπά την καρέκλα, τονίζοντας ότι ο ίδιος όταν διαφώνησε με το κόμμα του παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα του.

«Εγώ και η κ. Τζάκρη συμμεριζόμαστε μία ομοιότητα κοινοβουλευτική. Εχουμε ψηφίσει και τα τρία μνημόνια. Εγώ ψήφισα το πρώτο ως ΛΑΟΣ, το δεύτερο και το τρίτο ως βουλευτής της ΝΔ. Ισως είναι η μοναδική βουλευτής που ψήφισε επίσης και τα τρία μνημόνια. Εχουμε όμως μία μεγάλη διαφορά. Οταν εγώ διεγράφην από το τότε κόμμα μου τον ΛΑΟΣ, επειδή υπερψήφισα το PSI που το τότε κόμμα μου δεν ήθελε να ψηφίσει, την επομένη υπέβαλα την παραίτηση μου από υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και μετά παραιτήθηκα και από βουλευτής και έδωσα την έδρα μου στο κόμμα μου με το οποίο είχα εκλεγεί», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης.

«Στην πολιτική, εκείνο που κυρίως μετράει είναι ο χαρακτήρας, όπως και στη ζωή. Εγώ το πρωί όταν σας άκουσα να κατηγορείτε για ενδοτισμό τον Νίκο Φίλη έπαθα κάποιου είδους πολιτικό σοκ. Εσείς, ΠΑΣΟΚ από τα νιάτα σας και υπουργός του πρώτου μνημονίου, κατηγορείτε έναν άνθρωπο με τον οποίο προσωπικά έχω τεράστια ιδεολογική διαφορά, αλλά έχει στήσει την Αριστερά και τον Συνασπισμό από τα νιάτα του, από την τηλεόραση, με ύφος εκατό καρδιναλίων, επειδή είσαστε με τον Κασσελάκη. Να έχετε μέτρο κ. Τζάκρη. Κάτι που λείπει σε όλη σας την πολιτική διαδρομή», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή