ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα μετά την ήττα

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα μετά την ήττα

Με «το όπλο παρά πόδα» περιμένουν πολλά στελέχη της «Ομπρέλας». Συζητώντας με την «Κ», κάνουν σαφές πως είναι ένα βήμα πριν καταθέσουν την κομματική τους ταυτότητα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «το όπλο παρά πόδα» περιμένουν πολλά στελέχη της «Ομπρέλας». Συζητώντας με την «Κ», κάνουν σαφές πως είναι ένα βήμα πριν καταθέσουν την κομματική τους ταυτότητα. Είναι κάτι που θα γίνει αμέσως; Αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη «όχι», διευκρίνιζαν, αφού μπροστά υπάρχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν επιθυμούν να «πληγώσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που επιθυμούν από την αριστερή πτέρυγα είναι να τηρηθεί στο ακέραιο η δέσμευση για διεξαγωγή του συνεδρίου τον Νοέμβριο ή, στη χειρότερη περίπτωση, πριν από το τέλος του χρόνου. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν «casus belli».

«Τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράστηκαν σε αυτές τις εκλογές», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην «Κ», παρουσιάζοντας σε μεγάλο βαθμό σχεδόν ειλημμένη την απόφαση να αποχωρήσουν μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Ηδη, όπως υποστηρίζουν, δέχονται αρκετά τηλεφωνήματα από μέλη οργανώσεων που δηλώνουν δυσαρεστημένα από το εκλογικό αποτέλεσμα και επιθυμούν να μην παραμείνουν.

Είναι σίγουρο πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένας έντονος διάλογος στην Κουμουνδούρου για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα των εκλογών. Το «παλαιό» και το «καινούργιο» έκρινε το αποτέλεσμα ή, τελικά, ο κόσμος οδηγήθηκε να τιμωρήσει όσους «υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα»;

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την ανάρτησή του το βράδυ της Κυριακής, κατά πολλούς, άφησε να εννοηθεί πως θα κινηθεί σε τροχιά ρήξης. Με αυτόν τον τρόπο ερμηνεύτηκε η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον Στέφανο Κασσελάκη: «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα.

Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και μόνο στο άκουσμα, άλλωστε, της λέξης «παράταξης», που χρησιμοποιείται από το αντίπαλο στρατόπεδο, τα στελέχη της «Ομπρέλας» γυρνούν κατευθείαν το κεφάλι τους. Τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια και είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να ξαναμπούν.

Ο βηματισμός της Εφης Αχτσιόγλου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Αλέξη Χαρίτση αναμένεται με ενδιαφέρον μέσα στο φθινόπωρο. Είναι η νέα δυνατή τριάδα που θα είναι εκ των πρωταγωνιστών τόσο στη Βουλή όσο και στα όργανα.

Ο ρόλος τους θα είναι υποστηρικτικός στην ενότητα του κόμματος καταγράφοντας, πάντως, τα «κακώς κείμενα» με βάση την κριτική που είχαν ασκήσει στον Στέφανο Κασσελάκη κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν θα λειτουργήσουν κατ’ ανάγκην υπό τη μορφή της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης παίρνοντας τη σκυτάλη από τους «53+» και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αρκεί το αποτύπωμά τους, το οποίο είναι ισχυρό, έχοντας πίσω τους το 44% που κατέγραψε η κ. Αχτσιόγλου στις εκλογές. Η δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT