Η «πατριωτική αριστερά» του Κασσελάκη και οι (παλαιές) επιστολές του Κοτζιά

Η «πατριωτική αριστερά» του Κασσελάκη και οι (παλαιές) επιστολές του Κοτζιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε μεν κρούση για συμπόρευση αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλαγές προσώπων στις θέσεις ευθύνης εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, μέσα σε αυτό το κλίμα των αλλαγών και της επανεκκίνησης, γεννώνται πια σενάρια και για νέες ενδεχόμενες «μεταγραφές».

Η επιστροφή του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το οποίο φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι.

Η «πατριωτική αριστερά» του Κασσελάκη και οι (παλαιές) επιστολές του Κοτζιά-1
Φωτ: INTIME 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κοτζιάς έχει δεχθεί κρούσεις από την πλευρά του κ. Κασσελάκη προκειμένου να επιστρέψει στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ ως σύμβουλος της νέας κομματικής ηγεσίας επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι οι αναφορές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε μια «πατριωτική αριστερά» λειτούργησαν παράλληλα και ως μήνυμα προς την πλευρά του πρώην ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κοτζιάς πάντως από τη δική του μεριά, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων στην «Κ», ακόμη δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του.

Ο πρώην ΥΠΕΞ λέγεται πως διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις και πως τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής, καθώς περιμένει να δει πώς και ποιοι άλλοι θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα των προσώπων γύρω από τον κ. Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο κ. Κοτζιάς είχε στείλει στο πρόσφατο παρελθόν, μέσω του ΠΡΑΤΤΩ, επιστολές, μεταξύ άλλων και προς την τότε ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες καλούσε σε διάλογο με στόχο τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου, το πνεύμα και το περιεχόμενο των οποίων προφανώς για εκείνον παραμένει επίκαιρο. 

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή