Επιχείρηση «συσπείρωση» στη Ν.Δ.

Επιχείρηση «συσπείρωση» στη Ν.Δ.

Με τον Κ. Μητσοτάκη σε πρώτο πλάνο ενόψει των εκλογών της Κυριακής

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο περιοχές όπου οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας χρειάζονται ενίσχυση ενόψει των εκλογών της Κυριακής βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την Κοζάνη για την ενίσχυση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και ακολούθως τη Θεσσαλονίκη για να προωθήσει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Πρόκειται για δύο υποψηφιότητες που βάσει των δημοσκοπήσεων θα πάνε στον δεύτερο γύρο, με τη Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει τη συσπείρωση της «γαλάζιας» βάσης που θα τους δώσει περαιτέρω ώθηση και προβάδισμα.

Πολιτικοποίηση εκλογών

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα από την Κοζάνη, όπου κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκ νέου στην πολιτικοποίηση των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει στις κρίσιμες θέσεις των περιφερειαρχών ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να συνεργαστεί και κυρίως να υλοποιήσουν το ευρύτερο αναπτυξιακό πλάνο. Σε αυτό το πλαίσιο θύμισε πως η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε για τη χώρα αλλά και για τις περιφέρειες σημαντικά αυξημένους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, με πολλά δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία τα επόμενα χρόνια θα πέσουν στην πραγματική οικονομία.

«Εχει πολύ μεγάλη σημασία αυτοί οι πόροι να δαπανηθούν σε συντονισμό και κοινό βηματισμό με την κεντρική κυβέρνηση. Και ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η συνέχεια της παραμονής του Γιώργου Κασαπίδη στον ρόλο του περιφερειάρχη», κατέληξε, στέλνοντας το κεντρικό μήνυμα στήριξης στον κ. Κασαπίδη που έχει ως βασικό αντίπαλο έναν «γαλάζιο αντάρτη», τον πρώην βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη, με τον οποίο αναμένεται να αναμετρηθεί τη δεύτερη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχύσει τις υποψηφιότητες των κ. Κασαπίδη και Ζέρβα.

Συνάντηση με Ζέρβα

Το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, για το άλλο μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της συμπρωτεύουσας προβλέπεται αμφίρροπη. «Είμαι εδώ για να επαναλάβω τη στήριξή μου στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου. Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση εντός του εκλογικού κέντρου και ακολούθως ο πρωθυπουργός στάθηκε, όπως έκανε και στην Κοζάνη μιλώντας για τον κ. Κασαπίδη, στη συνεργασία που είχε σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας με τον δήμαρχο. «Αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις, όπως ξέρετε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα, όμως, έχουμε κάθε λόγο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που κουβαλάει μεν χρόνιες δυσκολίες και προβληματικές υποδομές, αλλάζει όμως και αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα», είπε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν έχει πρόθεση να μιλήσει για τις σημαντικές επενδύσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη, καθώς «δεν είναι σήμερα η ώρα», αναφέρθηκε ωστόσο «στις πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται», καθώς η Θεσσαλονίκη –όπως είπε– είναι πλέον πόλος για όλα τα Βαλκάνια. Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στο πρόβλημα της μειωμένης συσπείρωσης όσον αφορά τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νεοδημοκράτες «να αφήσουμε στην άκρη αυτή τη στιγμή τις όποιες πίκρες, που αναπόφευκτα πάντα μπορεί να προκύπτουν μέσα από μια τετραετή, δύσκολη διακυβέρνηση», και «να στηρίξουμε τον Κωνσταντίνο, να κερδίσουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα πολιτικό στοίχημα που έχουμε βάλει και το οποίο πρέπει να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μετά ενωμένοι στην επόμενη ημέρα», καταλήγοντας πως «η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης, με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δήμαρχο».

Πριν από τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός είχε δώσει το «παρών» στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «τελικό βήμα», ώστε «να παραδώσουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης, επιτέλους, σε πλήρη λειτουργία εντός του 2024».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT