Αποστολάκης: Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος – Πιθανές οι αποχωρήσεις

Αποστολάκης: Φυσιολογικές οι εσωκομματικές αντιδράσεις, όχι ο πόλεμος – Πιθανές οι αποχωρήσεις

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι απαιτείται ένα διάστημα και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα. «Κανείς δεν περισσεύει», το μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, και την απόφαση του ίδιου να τον στηρίξει μίλησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, λέγοντας ότι «στον κ. Κασσελάκη είδα μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Οτι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

Οσον αφορά την «ομάδα κρούσης» της νέας ηγεσίας στη Βουλή, που ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε χτες –προκαλώντας εσωτερικές αντιδράσεις, όπως έγραφε η «Κ»– ο κ. Αποστολάκης εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε στελέχη με τα οποία μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για πολλά θέματα που μας απασχολούν. Μπορεί ο τρόπος να είναι διαφορετικός, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι (σ.σ. o κ. Πολάκης) έχει δουλέψει και είναι καθαρός».

Για το εσωκομματικό πεδίο στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση, η οποία, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού». «Θεωρώ ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν τα όργανα, γιατί έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», σημείωσε και έστειλε το μήνυμα ότι «κανείς δεν περισσεύει». 

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι απαιτείται ένα διάστρημα και θα γίνει όταν θα είναι έτοιμο το κόμμα. Οπως είπε, η διεξαγωγή του Συνεδρίου εντός του Νοεμβρίου, όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εφικτή, καθώς θα χρειαστεί προεργασία και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει φαντάρος, αποκαλύπτοντας ότι θα είναι πολύ πιθανό να υπηρετήσει το Νοέμβριο στον Στρατό Ξηράς.

Σε σχέση με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες και αρχίσει να δουλεύει το κόμμα, τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά. «Ο καθένας έχει ευθύνη για αυτά που κάνει και για αυτά που λέει. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναστολές και αντιδράσεις. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος, ο οποίος δεν έχει και κανένα νόημα. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά και ας δούμε λίγο και το πώς θα κινηθεί ο κ. Κασσελάκης από εδώ και στο εξής. Αν όλο αυτό θα το κουμαντάρει με τον κατάλληλο τρόπο και αν η ομάδα που έχει επιλεγεί θα δώσει το αποτέλεσμα που αναμένεται», είπε. 

«Είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο (σ.σ. να φύγουν κάποιοι από το κόμμα). Αλλωστε η Αριστερά μάς έχει συνηθίσει σε τέτοια. Καλό θα γίνει να μη γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Εβρο δήλωσε ότι «είναι ένα εργαλείο που βοηθάει, αλλά δεν είναι η λύση του μεταναστευτικού. Ο,τι έχει γίνει καλώς έχει γίνει. Εχει βοηθήσει στο μεταναστευτικό, όμως τα θέματα της μετανάστευσης είναι πολλά. Ο φράχτης είναι ένα από αυτά, και θεωρώ ότι το έχουμε πάει σε ένα πολύ καλό σημείο. Το να θεωρούμε ότι επειδή φτιάξαμε τον φράχτη λύσαμε το μεταναστευτικό είναι λάθος άποψη».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Αποστολάκη:

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή