Σπίρτζης: Να απολογηθούν όσοι στήριξαν η εκλογή προέδρου να γίνει πριν από το Συνέδριο

Σπίρτζης: Να απολογηθούν όσοι στήριξαν η εκλογή προέδρου να γίνει πριν από το Συνέδριο

Εσωκομματικές βολές από τον πρώην υπουργό. Τι είπε για την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά στον Δήμο Αθηναίων, που δεν προχώρησε, και για τον Στέφανο Κασσελάκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, την αποχή στα μεγάλα αστικά κέντρα, τις επιδόσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και το εσωκομματικό τοπίο στην Κουμουνδούρου σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Action24, αφήνοντας αιχμές για τους συντρόφους του που «στήριξαν τη λογική η εκλογή προέδρου να γίνει πριν από το Συνέδριο» του κόμματος

Συγκεκριμένα, απέδωσε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στη «στρατηγική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές» και εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια λογική κομματικής καταγραφής» και όχι μια άμεση, πραγματική σχέση με την αυτοδιοικητική λογική. «Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κάποια εμπλοκή σε αυτό», σημείωσε, επίσης, σε ερώτηση για το αν υπάρχει μερίδιο ευθύνης στη νέα ηγεσία του κόμματος. 

«Καλό είναι να χτιστεί ένα δίκτυο αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση», υποστήριξε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας στη συνέχεια ότι «πρέπει να απολογηθούν αυτοί που στήριξαν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τη λογική να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές πριν από το Συνέδριο του κόμματος. Οταν ένα κόμμα λειτουργεί ανάλογα με τη σκοπιμότητα που έχει ο καθένας, οδηγούμαστε σε άλλου είδους αποτελέσματα. Και αυτοί που σήμερα κάνουν κριτική σε αυτά είναι αυτοί που επέλεξαν τελικά τέτοιου είδους διαδικασίες». 

Για την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για τον Δήμο Αθηναίων, που τελικά δεν δρομολογήθηκε, υπονόησε ότι υπάρχουν εσωκομματικές ευθύνες που δεν προχώρησε.

Σε ερώτηση αναφορικά με την προβολή της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη στα μίντια, ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε ότι «μπορεί να κάνει επικοινωνιακά γκελ, αλλά δεν είναι μια πρακτική που όλοι θα θέλαμε να ακολουθήσουμε». 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή