ΣΥΡΙΖΑ: «Θαλασσοταραχή» με τους «αντάρτες» Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Θαλασσοταραχή» με τους «αντάρτες» Ν.Δ.

Με αφορμή τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη – Επίθεση Τζάκρη στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τρικυμία» προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 άφησε να εννοηθεί πως από την Κουμουνδούρου θα στηρίξουν στον δεύτερο γύρο τους «αντάρτες» της Ν.Δ. Ο πρώην υπουργός Αμυνας, αφού τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ταχθεί στη Θεσσαλονίκη με τον Στέλιο Αγγελούδη και στην Αθήνα με τον Χάρη Δούκα, ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους «αντάρτες» της «γαλάζιας» παράταξης: «Οπου χρειάζεται», ήταν η απάντηση.

Στη διευκρινιστική επισήμανση αν εννοεί τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον Γιώργο Αμανατίδη ή τον Γιάννη Τρεπεκλή ανέφερε: «Αυτό το να βαφτίζουμε τους “αντάρτες” Νέα Δημοκρατία για να πέφτει η τελευταία πινελιά του χρώματος στην περιοχή είναι λιγάκι περίεργο». Επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο κ. Αποστολάκης συμπλήρωσε πως «σε κάθε περίπτωση και σε κάθε περιφέρεια συνεννοούμαστε με τις τοπικές εκεί και θα δούμε τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει».

Το «άδειασμα» από την Κουμουνδούρου δεν άργησε να έρθει, με πηγές να υπενθυμίζουν πως η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη προοδευτικών σχημάτων διατυπώθηκε το βράδυ της Κυριακής από τον Στέφανο Κασσελάκη. Και αποτυπώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από την επίσκεψη του Κώστα Ζαχαριάδη στον Χάρη Δούκα.

Η Κουμουνδούρου εν τω μεταξύ συνεχίζει να «βράζει». Από την εσωκομματική αντιπολίτευση θεωρούν πως τα «φάλτσα» της νέας ηγεσίας, ακόμη και η συνέντευξη που έδωσε ο νέος πρόεδρος στον Σταύρο Θεοδωράκη την περασμένη Πέμπτη, κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεοδώρα Τζάκρη στο Open έκανε λόγο για ακραία, μειοψηφική και αυτοαναφορική εσωκομματική αντιπολίτευση που θα χάσει στο συνέδριο με 80%.

Σήμερα θα συνεδριάσει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλοι αναμένουν ποιοι θα είναι οι νέοι τομεάρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέχρι αργά χθες «κλείδωναν» τα τελευταία ονόματα, με τους «ενδιαφερομένους» να δέχονται τηλεφωνήματα. Αν και οι «καραμπόλες» μπορεί να αλλάξουν αρκετές θέσεις, η «Κ» πληροφορήθηκε πως η Γιώτα Πούλου έπαιξε για τον τομέα Εσωτερικών, ο Πέτρος Παππάς αναπληρωτής στο Μακεδονίας – Θράκης και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για τον τομέα Νησιωτικής Πολιτικής.

Αν τελικά ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος αναλάβει να ελέγχει το έργο του υπουργείου Υγείας, δεν αποκλείεται η Αθηνά Λινού να τοποθετηθεί σκιώδης υπουργός στο Παιδείας. Ο Χάρης Μαμουλάκης, σύμφωνα με άλλες πηγές, είχε ακουστεί για το υπουργείο Υποδομών.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος φερόταν υποψήφιος για τον Αθλητισμό και η Κυριακή Μάλαμα για τον Πολιτισμό. Μέχρι αργά δεν είχε διευκρινιστεί αν ο Νίκος Παππάς, εκτός από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, θα τοποθετηθεί και σε οικονομικό χαρτοφυλάκιο.

Για τον β΄ γύρο στην Αθήνα ο Κώστας Ζαχαριάδης έδωσε τα χέρια με τον Χάρη Δούκα τονίζοντας ότι είναι εφικτή η ανατροπή. Εμφαση έδωσαν και οι δύο στη μείωση της αποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή