Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση θέλει κλιματική ουδετερότητα στη ναυτιλία μέχρι το 2050

Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση θέλει κλιματική ουδετερότητα στη ναυτιλία μέχρι το 2050

Η τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας σε εκδήλωση για την πράσινη τεχνολογία στη ναυτιλία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να υπάρξουν ευέλικτες μορφές ιδιωτικής και δημόσιας χρηματοδότησης, ώστε η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να περάσει από την τρέχουσα αβεβαιότητα σε ένα προβλέψιμο περιβάλλον με ορίζοντα την «πράσινη» μετάβαση, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο υπουργός μίλησε σε ημερίδα με θέμα, «Πράσινες Τεχνολογίες και Ψηφιοποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας», που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η διοργάνωση συνδυάστηκε με επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά 12 γερμανικών εταιρειών του ναυτιλιακού και ναυπηγικού κλάδου, οι οποίες παρουσίασαν υπηρεσίες και προϊόντα με έμφαση σε ψηφιακές λύσεις για τη ναυτιλία και σύγχρονες τεχνολογίες για τη ναυπήγηση «πράσινων» πλοίων.

Ο κ. Στυλιανίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την ανάγκη εξασφάλισης περιβαλλοντικής ουδετερότητας των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων μέχρι το 2050» και προσέθεσε: «Είναι άλλωστε χρέος μας να κληροδοτήσουμε όχι απλά ένα βιώσιμο, αλλά ένα καλύτερο μέλλον, στις επόμενες γενιές. Για τον σκοπό αυτό, δουλεύουμε και με τον ΙΜΟ και την ΕΕ, ώστε η ναυτιλία να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει στην παγκόσμια και εθνική οικονομία, μπαίνοντας ταυτόχρονα, με ρεαλιστικό τρόπο στο δρόμο της απανθρακοποίησης».

Ο υπουργός εστίασε επίσης στην ελληνική και τη γερμανική ναυτιλιακή κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι προς όφελος των χωρών μας να διευρύνουμε τη διμερή μας συνεργασία, τόσο στον τομέα της ναυτιλίας, όσο και σε συναφείς με τη θάλασσα τομείς, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η βιομηχανία θαλάσσιου εξοπλισμού και οι ψηφιακές υπηρεσίες». «Οι επιχειρήσεις μας μπορούν να έρθουν ακόμα πιο κοντά και να οικοδομήσουν ένα καλύτερο συνεργατικό μέλλον», τόνισε.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, 12 γερμανικές εταιρείες παρουσίασαν προϊόντα και τεχνολογίες «Made in Germany», που κατά κύριο λόγο αφορούσαν ενεργειακές και ψηφιακές λύσεις διαχείρισης στόλου. Ειδικότερα, πρόκειται για τις επιχειρήσεις navalue GmbH, Friesland Kabel GmbH, Herberg Systems GmbH, Light Structures GmbH, Rötelmann GmbH, SCHOTTEL GmbH, Albis Marine Performance GmbH, Closelink GmbH, Althom GmbH, ITK-Engineering GmbH, ATTIKI GmbH Industrieservice και Schiffstechnik Buchloh GmbH & Co. KG.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή