Καββαδία προς Κασσελάκη: «Καταργήθηκαν τα όργανα και δεν το ξέρουμε;»

Καββαδία προς Κασσελάκη: «Καταργήθηκαν τα όργανα και δεν το ξέρουμε;»

«Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές» αναφέρει η πρώην βουλευτής

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία αντέδρασε στο τελεσίγραφο του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για αποκλεισμό των διαφωνούντων από τα ψηφοδέλτια.

Η Αννέτα Καββαδια σε ανάρτησή της στο facebook αναρωτήθηκε αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την αυταρχική αντίληψη και πολιτική του Λουδοβίκου του 14ου, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία για την περίφημη φράση του «L’État, c’est moi» (το Κράτος, είμαι εγώ).

Η ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία

L’État, c’est moi?
Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.
Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;
«Aρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

«Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Η προειδοποίηση Κασσελάκη

Το πρωί της Τετάρτης ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του προειδοποίησε, για πρώτη φορά από την ανάληψη της ηγεσίας, πως «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Μετά από εισήγησή μου, σήμερα το απόγευμα, το προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

Εχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Oπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.

Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα:

Oποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr. Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες ημέρες. 

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT