Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Μετά τις 20:00 τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για περιφέρειες και μεγάλους δήμους»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Μετά τις 20:00 τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για περιφέρειες και μεγάλους δήμους»

«Πιστεύω ότι η τάση θα εμφανιστεί λίγο μετά τις 20:00 και στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους γιατί θα είναι γρήγορη η διαλογή των ψηφοδελτίων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλέρμπας.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σχολίασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλέρμπας, λέγοντας ότι όντως «παρατηρείται μια πτώση της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή», η οποία, όπως τόνισε, «ακολουθεί ιστορικά το ίδιο μοτίβο της πτώσης όπως παρατηρείται στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπαλέρμπας απάντησε ότι και το 2014 και το 2019 η συμμετοχή είχε κινηθεί μεταξύ του 42% και 47%.

Σύμφωνα με τον Θ. Μπαλερμπά «θα πρέπει, πριν βγάλουμε συμπεράσματα, να εξετάσουμε το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν τμήματα ετεροδημοτών».

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μεγάλη μετακίνηση ετεροδημοτών. Σήμερα δεν παρατηρείται αυτό γιατί πολλοί δήμοι έχουν ολοκληρώσει την εκλογή των τοπικών τους αρχών», είπε, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στη Θεσσαλία μόλις τρεις δήμοι έχουν επαναληπτικές εκλογές. «Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχει συνέπειες και στην προσέλευση των ψηφοφόρων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ώρα που θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά τις 8 το βράδυ. «Πιστεύω ότι η τάση θα εμφανιστεί λίγο μετά τις 20:00 και στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους γιατί θα είναι γρήγορη η διαλογή των ψηφοδελτίων» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλέρμπας.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT