Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπή στην Αθήνα – Ο Δούκας κέρδισε τον Μπακογιάννη

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ανατροπή στην Αθήνα – Ο Δούκας κέρδισε τον Μπακογιάννη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Αθηναίων, με τον Χάρη Δούκα, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, να επικρατεί του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Δούκας έλαβε το 55,96%, έναντι του 44,04% του κ. Μπακογιάννη.

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα», τόνισε στην πανηγυρική του δήλωση ο κ. Δούκας, σημειώνοντας ότι ξέρει την ευθύνη που αναλαμβάνει. Ευχαρίστησε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, λέγοντας ότι «οι πολίτες κατάφεραν το ακατόρθωτο». Κατόπιν, είπε ότι οφείλει να ευχαριστήσει «τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Βολτ, τους ανθρώπους από την πολιτική οικολογία, τους ανθρώπους από τα δικαιώματα και τον Κώστα Ζαχαριάδη».

«Δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει», τόνισε και κατέληξε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη όσα είπαμε».

 

Ο κ. Μπακογιάννης με δήλωσή του γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τον νέο δήμαρχο και τον συνεχάρη για τη νίκη του. 

Παράλληλα, αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στη Θεσσαλονίκη με τον Στέλιο Αγγελούδη να επικρατεί καθαρά του Κωνσταντίνου Ζέρβα με 67,3% έναντι 32,7%.

Στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ επανεκλέγεται, επικρατώντας του Κωνσταντίνου Σβόλη, ανεξάρτητου υποψηφίου προερχόμενου από τη ΝΔ. 

Περιφέρειες

Στις Περιφέρειες η ΝΔ κράτησε μόνο την Πελοπόννησο, χάνοντας από γαλάζιους «αντάρτες» σε Βόρειο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, ενώ ηττήθηκε και στη Θεσσαλία.  

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημ. Κουρέτας – που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επικράτησε του νυν περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, ο οποίος στηρίζεται από την Ν.Δ.

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ο Χριστόδουλος Τοψίδης νίκησε τον Χρήστο Μέτιο.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο ανεξάρτητος νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Μουντζούρης επικράτησε του Αλκιβιάδη Στεφανή, που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιώργος Αμανατίδης κέρδισε τον υποψήφιο της Ν.Δ. και νυν Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη. 

Καθαρή νίκη του πέτυχε και ο Γιάννης Τρεπεκλής έναντι της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 

Ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο υποψήφιος της ΝΔ, Δημήτρης Πτωχός επικράτησε του Πέτρου Τατούλη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή