Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μισά χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μισά χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα

Να αφήσουν πίσω το σερί των κακών ημερών επιθυμούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ημέρα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αφήσουν πίσω το σερί των κακών ημερών επιθυμούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ημέρα. Για πρώτη φορά στην Κουμουνδούρου έπειτα από καιρό καταγράφηκαν κάποια χαμόγελα. Οχι για τα καλά αποτελέσματα του κόμματος, αλλά για τις ήττες που υπέστη η Ν.Δ. στον Δήμο Αθηναίων, στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία. Η απόλυτη δικαίωση του Νίκου Ανδρουλάκη με την επιλογή του Χάρη Δούκα συμπληρώθηκε από την κίνηση του Κώστα Ζαχαριάδη και του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι προοδευτικές δυνάμεις, αν ενωθούν απέναντι στην κυβέρνηση, μπορούν να επιτύχουν νίκες. Στελέχη έκαναν λόγο για το πρώτο σημαντικό ταρακούνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019. Και από εδώ και στο εξής, ενδεχομένως, δύσκολα μέλη της Κουμουνδούρου να πουν όχι στην προοπτική συμπόρευσης με τη Χαριλάου Τρικούπη, έστω και αν τα βήματα στην αρχή είναι πολύ δειλά. Το γεγονός, πάντως, ότι το ταμείο για το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό, αποκτώντας ένα προβάδισμα στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης, θα αποτελέσει ένα νέο πεδίο προβληματισμού για την Κουμουνδούρου.

Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου προκάλεσε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τον Δημήτρη Κουρέτα, υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, να κερδίζει τον Κώστα Αγοραστό. Είναι η «μητέρα των μαχών», έλεγαν κομματικές πηγές πριν ξεκινήσει η εκλογική βραδιά. Η κυβέρνηση πλήρωσε τις πλημμύρες, την πλημμελή διαχείρισή τους, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για την αλαζονεία που διακατείχε τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους υπουργούς.

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με δήλωσή του ανέφερε: «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα. Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Στις κυβερνητικές απώλειες, από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν εμφατικά και τη Θεσσαλονίκη, με τις προοδευτικές δυνάμεις να καταγράφουν άλλη μία νίκη. Μπορεί ο Σπύρος Πέγκας να μην πέρασε στον δεύτερο γύρο, ωστόσο υπήρξε συσπείρωση υπέρ του Στέλιου Αγγελούδη. Θετικό ήταν το αποτύπωμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι, με τον Σίμο Ρούσσο να επανεκλέγεται δήμαρχος. Επισήμαναν, μάλιστα, τις πρόσφατες δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη. Νικήτρια και η Τίνα Καφατσάκη στου Ζωγράφου που είχε το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου.

Τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται από σήμερα, καθώς μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Θα ανοίξει σίγουρα μια συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ και το «κεφάλι» που έδειξε να παίρνει στις αυτοδιοικητικές κάλπες. Είναι αρκετά τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που περιμένουν στη «γωνία» τον Στέφανο Κασσελάκη για τις πρώτες του κινήσεις. O Σ.Κασσελάκης επικοινώνησε και συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τους Χ. Δούκα, Δ. Κουρέτα και Στ. Αγγελούδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT