Ανακοίνωση του ΕΣΡ για σχόλια κατά της διαφορετικότητας

Ανακοίνωση του ΕΣΡ για σχόλια κατά της διαφορετικότητας

Το ΕΣΡ προτρέπει τους σταθμούς «να ασκήσουν τη δέουσα εποπτεία» ώστε «να μην παρουσιάζονται ή ανακοινώνονται, μέσω των συχνοτήτων τους, θέσεις και απόψεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες της ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας»

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση σχετικά με διατύπωση σχολίων που αφορούν «δυσμενείς διακρίσεις και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ συζήτησε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με φόντο σχόλια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να «πράξει όσα προβλέπονται» από τη νομοθεσία.

Το ΕΣΡ προτρέπει τους ενημερωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εν γένει τους παρόχους υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας της χώρας «να ασκήσουν τη δέουσα εποπτεία» ώστε «να μην παρουσιάζονται ή ανακοινώνονται, μέσω των συχνοτήτων τους, θέσεις και απόψεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες της ισότητας και δεν συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT