Ανδρουλάκης: Εχουμε τη νικηφόρα συνταγή, συμφωνίες από τη «βάση»

Ανδρουλάκης: Εχουμε τη νικηφόρα συνταγή, συμφωνίες από τη «βάση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες στη βάση, αλλά αντίθετος σε «παζάρια» σε επίπεδο κορυφής

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρώτη ήττα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε, εκ νέου, τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε την ερμηνεία του για το αποτέλεσμα, σχολιάζοντας πως οι πολίτες είπαν ότι «δεν θέλουν την αυτοδιοίκηση, μακρύ χέρι του Μαξίμου». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως γεγονότα που μεσολάβησαν από τις βουλευτικές εκλογές έως και το φθινόπωρο «εξόργισαν τον ελληνικό λαό» και αναφέρθηκε στην καταστροφή του φυσικού πλούτου και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Αναφέρθηκε ακόμα σε ακρίβεια και ανισότητες. 

«Ενας λόγος της νίκης της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις διπλές εκλογές του Ιουνίου ήταν πως δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση». 

Κατά τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας «απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση» και πρόσθεσε πως το κόμμα του έχει τη «νικηφόρα συνταγή» με στελέχη με υψηλή επιστημονική επάρκεια, όπως ο Χάρης Δούκας, που εξελέγη δήμαρχος στην Αθήνα.

«Είχαμε συμπόρευση δυνάμεων από την πρώτη Κυριακή» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και τάχθηκε υπέρ των προγραμματικών συμφωνιών στη «βάση» της κοινωνίας. Ο ίδιος είπε πως δεν προτίθεται να κάνει «παζάρια» σε επίπεδο κορυφής

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ανοικτός σε συνεργασία με το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά, με προϋπόθεση να αντιμετωπιστούν οι πελατειακές πρακτικές, οι συντηρητικές αντιλήψεις και η κυβέρνηση της Ν.Δ., την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε πως «σταθερά υπονομεύει τα συμφέροντα του λαού».

Χαρακτήρισε γενναία τη στάση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη που στήριξε στον δεύτερο γύρο τον Χ. Δούκα. 

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε πως το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για «το έγκλημα των Τεμπών και αναμένουμε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων».

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και τη δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι «η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου εισαγγελέα αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα, την τραγωδία των Τεμπών. Και θα ήθελα πραγματικά να δω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT