Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: «Επιβεβλημένο να μην επεκταθεί η σύρραξη» – Επίσκεψη στο Κάιρο το Σάββατο

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: «Επιβεβλημένο να μην επεκταθεί η σύρραξη» – Επίσκεψη στο Κάιρο το Σάββατο

«Είναι επιβεβλημένο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε. Η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων χωρίς υποχωρήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την εισήγησή του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν τη Γάζα, κάνοντας λόγο για μια «πολύ δύσκολη συγκυρία» και τονίζοντας ότι «στην ευρύτερη γειτονιά μας απλώνονται μεγάλοι κίνδυνοι»

Ο πρωθυπουργός αναφερθείς στην επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας τόνισε ότι προκαλεί αποτροπιασμό και ότι πρέπει να διερευνηθεί, ενώ κατόπιν σημείωσε τη θέση της Ελλάδας την οποία επανέλαβε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η οποία έχει στον πυρήνα της την «αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με μέλημα τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας». 

«Η Ελλάδα ως εξωτερικό σύνορο έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην αυστηρή και δίκαιη προστασία των συνόρων χωρίς υποχωρήσεις», τόνισε. 

«Είναι επιβεβλημένο να μην επεκταθεί η σύρραξη και να αποφύγουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση. Είναι επιβεβλημένο να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε. Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν. Το Σάββατο θα βρεθώ στο Κάιρο σε μια κρίσιμη συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό», συμπλήρωσε. 

Οσον αφορά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε ότι «οι κάλπες έκριναν, πρόσωπα, έργα και συμπεριφορές», ενώ στάθηκε στην τεράστια αποχή, την οποία χαρακτήρισε «σήμα εγρήγορσης». 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το βασικό πολιτικό συμπέρασμα προέκυψε την πρώτη Κυριακή, στην οποία «οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τη Ν.Δ.». 

Εστειλε, τέλος, μήνυμα στο επιτελικό της κυβέρνησης κατά των όποιων συμπεριφορών έπαρσης, επικαλούμενος τη φράση «καλύτερα, πριν μιλήσουμε, να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή