Κουμουνδούρου για διαφωνούντες: Εθεσαν εαυτούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές

Κουμουνδούρου για διαφωνούντες: Εθεσαν εαυτούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις των τριών στελεχών που βρίσκονται υπό διαγραφή, πηγές της Κουμουνδούρου απαντούσαν ότι «δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές».

Οπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου, «δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας». 

Και καταλήγουν: «Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου, αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος. 

Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη, εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή