Σκυλακάκης: Πιθανή θετική έκπληξη από τις ενεργειακές τιμές

Σκυλακάκης: Πιθανή θετική έκπληξη από τις ενεργειακές τιμές

Σημείωσε ότι αν υπάρξει κρίση υψηλών τιμών για μεγάλο χρονικό διάστημα «η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να παρέμβει σε δεύτερο χρόνο»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να εκπλαγούμε θετικά από το «μέτωπο» των ενεργειακών τιμών το επόμενο διάστημα, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, επικαλούμενος τα υψηλά αποθέματα φυσικού αερίου στις υπόγειες αποθήκες της Ευρώπης, τη διαθεσιμότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου και τις καλές καιρικές συνθήκες. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν επεκταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή τότε θα υπάρξει αρνητική έκπληξη ενώ σε ερώτηση για τις ενισχύσεις προς τους καταναλωτές παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα που θα στοχεύουν στα ευάλωτα οικονομικά και ενεργειακά νοικοκυριά.

Σημείωσε ακόμη ότι αν υπάρξει κρίση υψηλών τιμών για μεγάλο χρονικό διάστημα «η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να παρέμβει σε δεύτερο χρόνο».

Ο κ. Σκυλακάκης παρουσίασε τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας που είναι σε εξέλιξη, όπως ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, (σημειώνοντας ότι είμαστε ανοιχτοί στη δημιουργία πρόσθετων σημείων εισόδου ΥΦΑ για να μειωθεί η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις γειτονικές χώρες), οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδας -Β. Αφρικής και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα για τα οποία επίσης θα γίνουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή