Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη έχουν ήδη δρομολογήσει νέο κόμμα, με νέο αρχηγό και καταστατικό

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη έχουν ήδη δρομολογήσει νέο κόμμα, με νέο αρχηγό και καταστατικό

«Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις» και συντηρείται από τα συγκεκριμένα στελέχη, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε νέα σκληρή διαρροή, η Κουμουνδούρου απαντά στα συνεχή εσωκομματικά πυρά, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων για στελέχη «που έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Παράλληλα, τονίζεται ότι η «λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις» και συγκρεκριμένα από τα εν λόγω στελέχη. 

«Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ενωμένο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα, με πρωταγωνιστές όλα τα μέλη του, τους προοδευτικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν το τέλος της αντικοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη. Που επιδιώκουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή!» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου και προσθέτουν:

«Αυτή είναι η μοναδική και κύρια μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό.

«Ο “εμφύλιος πόλεμος” έχει δύο αντιμαχόμενα μέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει “εμφύλιος”. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε κανέναν διάλογο με συγκεκριμένα στελέχη που οι δηλώσεις τους και η εν γένει πολιτική τους στάση ήταν επί της αρχής αντικαταστατική και επιζήμια για το χώρο της αριστεράς», σημειώνουν ακόμη. 

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «είναι φανερό ότι οι συστημικοί πυλώνες λειτουργούν ως πρόθυμοι σπόνσορες ενός πρωτοφανούς αγώνα να πλήξουν την επανάκαμψη της αριστεράς και την νικηφόρο πορεία της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα», καταλήγοντας:.

Σε αυτό το παιχνίδι είμαστε όλοι και όλες απέναντί τους. Κανείς δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθεια για την τελική νίκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή