ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα στροφής από Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα στροφής από Κασσελάκη

Συνάντηση με Τσακαλώτο – Συνεδρίαση Ε.Γ. με τη συμμετοχή Αχτσιόγλου

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν γίνουν οι τέσσερις παραπομπές για διαγραφή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε τηλεφωνήσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τη Νέα Υόρκη, ζητώντας του να μιλήσουν. Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε καταθέσει αίτημα εδώ και αρκετές ημέρες στο γραφείo του να γίνει αυτό το τετ α τετ. Οι εξελίξεις, βέβαια, μέχρι το χθεσινό ραντεβού ήταν ραγδαίες. Η συνάντηση Κασσελάκη – Τσακαλώτου έγινε σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, καθώς μεσολάβησαν οι αναρτήσεις που οδηγούσαν στην πόρτα της εξόδου τους Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη, Δ. Βίτσα και Στ. Τζουμάκα. Σίγουρα ήταν μια πρώτη προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί. Το τετ α τετ έγινε λίγο πριν συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο. Στη συνάντηση ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να του είπε πως δεν μπορεί να κάνει πολιτική συζήτηση υπό τη σκιά των διαγραφών ζητώντας του να βρεθεί μια λύση. Ο Στέφανος Κασσελάκης του απάντησε πως «θέλω πειθαρχία στα ΜΜΕ στις εμφανίσεις σας και όποιο στέλεχος θέλει κάτι να πει έχει το ελεύθερο να το πει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό».

Κατά την έξοδό του από την Κουμουνδούρου ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Τα σχέδια που έχει ο ίδιος και τα σχέδια που έχω εγώ και άλλοι δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Του είπα ότι κατά την άποψή μου πρέπει να το λύσει αυτό, με άκουσε νομίζω με θετικό τρόπο, θα δούμε τι θα κάνει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης στο κόμμα.

Πρόκειται για τη διαχείριση μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας, καθώς και από το περιβάλλον του προέδρου είναι σαφές πως αναζητείται ένα σημείο ισορροπίας. Στο Εκτελεστικό Γραφείο ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με την Εφη Αχτσιόγλου και το κλίμα ήταν επίσης καλό. Δεν έδωσε κάποιο σήμα πως σκέφτεται να πάρει πίσω τις διαγραφές μόνο τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. «Είναι διαχρονικό το πρόβλημα της εικόνας μας στα ΜΜΕ. Δεν θέλω να λογοκρίνω κανέναν, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε ένα σύστημα που μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία. Προτείνω να βγει σήμερα απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, για τη συντονισμένη παρουσία μας στα ΜΜΕ. Για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή. Το Γραφείο Τύπου θα καθορίσει τα διαδικαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Εφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις διαγραφές, λέγοντας πως μόνο η αναγγελία της παραπομπής των τεσσάρων στελεχών στην Επιτροπή Δεοντολογίας δείχνει την κρίση που υπάρχει στο κόμμα. «Δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από το χαλί το μέγεθος του προβλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πώς θα περπατήσουμε μέχρι το συνέδριο όταν γίνονται προγραφές και διαγραφές;» φέρεται να τόνισε και επανέλαβε το αίτημά της για σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας χωρίς να παίρνει κάποια απάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη πως οι διαφωνίες πρέπει να εκφράζονται στα όργανα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στη Δώρα Αυγέρη που την επόμενη ημέρα της Πολιτικής Γραμματείας είχε απαντήσει δημόσια στην πρώην υπουργό για την κριτική που άσκησε στο όργανο σχετικά με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην αμφισβητείται η εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω ότι εδώ έχουν ξεπεραστεί κάποια όρια», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «την αριστερή ηθική πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή