Στο ΣτΕ η αίτηση Ανδρουλάκη για την ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις

Στο ΣτΕ η αίτηση Ανδρουλάκη για την ΑΔΑΕ και τις παρακολουθήσεις

Η αίτηση αφορά την ακύρωση της διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους πολίτες ενδεχομένως παρακολουθούνται από την ΕΥΠ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα μελετήσει από την ερχόμενη Παρασκευή την αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την ακύρωση της διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους πολίτες ενδεχομένως παρακολουθούνται από την ΕΥΠ μέσω τηλεφώνου. 

Η αίτηση του κ. Ανδρουλάκη που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστήριο, ζητά να κριθεί ως αντισυνταγματική η διάταξη στην οποία στηρίχθηκε η απόρριψη του αιτήματός του προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεδριάσει με πρόεδρο την Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη και σύμφωνα με την τελευταία τίθεται θέμα εάν μετά την ψήφιση του νόμου 5002/2022 που ρυθμίζει τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών, κ.λπ., έχει έννομο συμφέρον ο κ. Ανδρουλάκης για συνέχιση της δίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή