Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Μ. Χουρδάκης

Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Μ. Χουρδάκης

Δεν παραδίδει την έδρα του καθώς σκοπεύει να συνεχίσει την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ανεξάρτητος βουλευτής θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο ο Μιχάλης Χουρδάκης, μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Πλεύσης Ελευθερίας. Οπως είχε προαναγγείλει από τις 11 Οκτωβρίου, ο κ. Χουρδάκης δεν παραδίδει την έδρα του καθώς σκοπεύει να συνεχίσει την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

«Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της –δημοκρατικά λειτουργούσας– Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», είχε αναφέρει ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Μιλώντας την Πέμπτη από τη Βουλή, επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει δημόσια, προσθέτοντας πως «επί της ουσίας θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό έργο και την παραγωγή αυτού με την κατάθεση ερωτήσεων, με τη συμμετοχή και τοποθέτηση στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, με την τοποθέτηση επί των νομοθετημάτων στην ολομέλεια, με συναντήσεις με θεσμικούς φορείς».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή της η πρόεδρος τη Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε γράψει: «Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Σύμφωνα με το τελεσίγραφο της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Χουρδάκης είχε περιθώριο δύο ημερών για να παραδώσει την έδρα του, όπως και η μητέρα του και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Αρετή Παπαϊωάννου, η οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της, επικαλούμενη απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT