Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας

Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας

Στοιχεία για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών και τις συσπειρώσεις των κομμάτων καταγράφει, μεταξύ άλλων, το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία σχετικά με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις απόψεις των πολιτών για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσίασε το OPEN. 

Ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, την υψηλότερη δημοτικότητα απολαμβάνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συγκεντρώνοντας θετικές απόψεις σε ποσοστό 35,9%.

Ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% και έπονται Νίκος Ανδρουλάκης (25,6%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (22,7%), Κυριάκος Βελόπουλος (21%), Στέφανος Κασσελάκης (18%), Δημήτρης Νατσιός (7,1%) και Βασίλης Στίγκας (4,7%).

Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας-1
Πηγή: OPEN

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός κερδίζει την προτίμηση των ερωτηθέντων όσον αφορά το ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειρισθεί σοβαρά ζητήματα, όπως η εξωτερική πολιτική, η οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών.

Συσπειρώσεις κομμάτων

Υψηλή συσπείρωση στο 85,7% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινούνται… προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προς την Πλεύση Ελευθερίας.

Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας-2
Πηγή: OPEN

Εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας-3
Πηγή: OPEN

Στα θέματα οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 11,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 10,3% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 35,6% απαντά κανένας από τους τρεις.

Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας-4
Πηγή: OPEN

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειρισθεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών – Πρώτος ο Κουτσούμπας-5
Πηγή: OPEN

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί

Αναφορικά με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το 60% απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος. Οσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές θα αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT