Τα «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για την Κ. Ε. – Αντιπαράθεση για τα τρολ

Τα «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για την Κ. Ε. – Αντιπαράθεση για τα τρολ

Μία εβδομάδα απομένει μέχρι τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και τα «στρατόπεδα» στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν τις στρατηγικές τους

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση των υπόγειων μηχανισμών του Διαδικτύου που «ξιφουλκούν» κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να απασχολεί για πολύ την Κουμουνδούρου. Είναι ένα μέτωπο που «συμπληρώνει» την έντονη διαμάχη μεταξύ «νεοπροεδρικών» και «Ομπρέλας» για το θέμα των διαγραφών, αλλά και για τον ταυτοτικό προσανατολισμό του κόμματος. Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να καταθέσει στοιχεία και να ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να ελεγχθούν αναρτήσεις ανώνυμων λογαριασμών που αποτελούν έμμεση απειλή για τον ίδιο. Μετά την κίνηση του πρώην γραμματέα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει μια διαδικασία ερευνών για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και οι διαχειριστές τους.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, αφού αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών, στις ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, δήλωσε: «Σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, ψεύτικοι λογαριασμοί στο Διαδίκτυο στοχοποιούν, λασπολογούν και σπέρνουν μίσος και τοξικότητα υπονομεύοντας και απαξιώνοντας το περιεχόμενο του δημοσίου διαλόγου. Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, οι δημοκρατικοί πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να υπερασπιστούν το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία». Τα εσωκομματικά βέλη δεν έλειψαν, με τον Γιώργο Τσίπρα, μιλώντας στον Open, να δηλώνει: «Αλλη μια απόδειξη ποιες είναι οι προθέσεις του συγκεκριμένου συντρόφου. Κάποια ζημιά μεγάλη ήθελε να κάνει και στον Κασσελάκη και στον Αλέξη Τσίπρα».

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σκουρλέτης – «Κάποια ζημιά μεγάλη ήθελε να κάνει και στον Κασσελάκη και στον Αλ. Τσίπρα», το σχόλιο του Γ. Τσίπρα.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Ρωμανός επισήμανε: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έρθει όλη η αλήθεια στο φως για αυτόν τον μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων, δημιουργίας υβριστικών hashtags, τοξικότητας και διασποράς fake news. Αναμένουμε να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι επώνυμοι αρθρογράφοι και όλοι οι υπόλοιποι που κρύβονται πίσω από αυτό το δυσώδες κύκλωμα. Συνεχίζουμε να ζητάμε σε όλους τους τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του και να απολογηθεί για όσα από τα ίδια τα στελέχη του έρχονται στο φως».

Οι διαγραφές

Μία εβδομάδα απομένει μέχρι τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και τα «στρατόπεδα» στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν τις στρατηγικές τους. Είτε συζητηθούν οι διαγραφές είτε όχι, το κλίμα αναμένεται να είναι πολεμικό. Ηταν έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη εβδομάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδε τα δημοσκοπικά ποσοστά του να συρρικνώνονται περαιτέρω σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον «όπλο» στη φαρέτρα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Η πλευρά των «σκληρών προεδρικών» έχει ξεκαθαρίσει με τις δημόσιες τοποθετήσεις της πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο ζήτημα των διαγραφών.

Συνεχείς πρωτοβουλίες

Ο νέος πρόεδρος έχει δείξει με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ πως δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την ατζέντα που βάζουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι. Δίνει έμφαση στην οικονομία και στην καθημερινότητα και χθες συναντήθηκε με επιστημονικούς συλλόγους. Η κυβέρνηση προωθεί ένα «οριζόντιο μέτρο το οποίο φορολογεί και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, μαζί με όσους δεν τηρούν τα δέοντα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, για να προσθέσει: «Η γνώμη μου για την πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και ότι τιμωρεί πολύ τους νέους, που αρχίζουν στους τομείς στους οποίους εργάζεστε». Αναφερόμενος στο παρελθόν, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια προϊστορία, εν μέσω μνημονίων, η οποία ήταν επίπονη για τα ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά να είστε σίγουροι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς πορευόμαστε με τα νέα δεδομένα».

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στην Κόρινθο και τη Δευτέρα το απόγευμα θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT