Κασσελάκης και Ανδρουλάκης συζήτησαν για την υπόθεση υποκλοπών

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης συζήτησαν για την υπόθεση υποκλοπών

Θεσμική και πολιτική προσπάθεια «για να λάμψει το φως» στην υπόθεση των υποκλοπών, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεσμική και πολιτική προσπάθεια «για να λάμψει το φως» στην υπόθεση των υποκλοπών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή.

«Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά, να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους», πρόσθεσε.

«Για να λάμψει το φως σ′ αυτή την υπόθεση, η οποία είναι μια υπόθεση η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%», πρόσθεσε. Τόνισε ότι «αφορά όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Ελληνες, από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και το λέω και τώρα ως πολιτικός προϊστάμενος να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ, ώστε να μπορούν να καταθέσουν στη δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, αλλά και με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. «Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι προς αυτή την κατεύθυνση έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ, με μία πλειοψηφία τριών πέμπτων η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη με τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε και με τη συνεργασία μόνο του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Βελόπουλο, δηλαδή την ακροδεξιά».

Πρόσθεσε ότι «η ποιότητα της δημοκρατίας μας αφορά όλους γιατί αν δεν λάμψει η αλήθεια σ′ αυτό το ζήτημα, πολύ απλά, πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί όλοι θα χάσουν ελπίδα για την ενασχόληση με τα κοινά και η ποιότητα της δημοκρατίας αυτή θα απογοητεύσει τον Ελληνα πολίτη». «Αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή