Δημοσκόπηση ALCO: Κάτω από μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση ALCO: Κάτω από μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5%

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρό προβάδισμα 20,6 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5% και σε «απόσταση αναπνοής» έπεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, η Νίκη με 3,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

Δημοσκόπηση ALCO: Κάτω από μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ-1

Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει καθαρό προβάδισμα με 37%, ενώ ακολουθούν οι Κασσελάκης (8%), Ανδρουλάκης (7%), Κουτσούμπας (6%), Βελόπουλος (4%), Νατσιός (2%) και Κωνσταντοπούλου (1%). Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο ερώτημα οι πολίτες απάντησαν «Κανένας» σε ποσοστό 30%.

Δημοσκόπηση ALCO: Κάτω από μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ-2

«Νούμερο ένα» πρόβλημα η ακρίβεια

Την ακρίβεια στα βασικά είδη αξιολογούν οι πολίτες ως το μείζον πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι. Σε ερώτηση για το αν η ακρίβεια έχει υποχρεώσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τις αγορές βασικών αγαθών, το 30% απαντάει «πολύ» και το 43% απαντάει «αρκετά». «Λίγο» απαντάει το 19% και «καθόλου» το 7%.

Την ίδια στιγμή, σε ποσοστό 67%, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία ότι ίσως χρειασθεί να μειώσουν τις ώρες θέρμανσης των σπιτιών τους τον χειμώνα, ενώ το 29% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Τέλος, σε ερώτημα για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου», το 33% απαντάει «λίγο», το 14% «αρκετά» και το 2% «πολύ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή