Τεμπονέρας: Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ευνοήσει την κυριαρχία της Ν.Δ.

Τεμπονέρας: Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ευνοήσει την κυριαρχία της Ν.Δ.

Τη θέση του ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει το πεδίο στο οποίο θα εκφραστούν οι διαφωνίες και οι αντιθέσεις εντός του κόμματος εξέφρασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσει το πεδίο στο οποίο θα εκφραστούν οι διαφωνίες και οι αντιθέσεις εντός του κόμματος, εξέφρασε το στέλεχος του κόμματος, Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υποστηρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ευνοούσε την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Τεμπονέρας, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη ενότητας του χώρου, ερωτηθείς για τη χθεσινή εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» και τα όσα ακούστηκαν σημείωσε: «Υπάρχει ένας προβληματισμός ο οποίος έχει εκφραστεί δημοσίως. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε χθες στην εκδήλωση ήταν το αν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά εντός του ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά απαντώ καταφατικά. Υπάρχει χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως τόπος συνάντησης διαφορετικών ρευμάτων της Αριστεράς, χωρίς απαραίτητα ιδεολογική ενότητα. Μπορούμε στο συνέδριό μας να συνομολογήσουμε και να συνθέσουμε τις διαφορές αυτές. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η μάχη πρέπει να δοθεί εντός ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τις διαγραφές, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί. Υπάρχει ένα ζήτημα διαδικασίας έτσι κι αλλιώς. Δεν θα αποφασιστεί στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι μία ευκαιρία να υπάρξουν υποχωρήσεις από τις δύο πλευρές και να πέσουν οι τόνοι. Είναι μία κακή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, πρέπει να πάμε στην επόμενη ημέρα και να επικεντρωθούμε στα πολιτικά ζητήματα».

«Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν κανέναν απολύτως», σχολίασε στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι «η Αριστερά έχει ζήσει διασπάσεις στο παρελθόν και αυτό έχει δείξει ότι τα γεγονότα αυτά, μάλλον, δεν ευνοούν το συνολικό εγχείρημα. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να φέρει απογοητεύσεις και αποστρατεύσεις».

«Υπάρχει το περιθώριο να το παλέψουμε ακόμη για συλλογικές αποφάσεις. Ωστόσο, αν δεν μας περιλαμβάνουν οι συλλογικές αποφάσεις, από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πάρει τις δικές του», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Τεμπονέρας για το μέλλον του κόμματος. 

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ομιλία του άτυπου ηγέτη της «Ομπρέλας», Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε: «Σε περιόδους κρίσης αυτό που μας διασφαλίζει και μας δίνει εγγυήσεις είναι η συλλογική μας κουλτούρα και οι συλλογικές μας αποφάσεις, αυτό μας βοηθά και θα το στηρίζω. Χθες άκουσα περισσότερο να διατυπώνεται ένας προβληματισμός, μία αγωνία για το μέλλον, ένας προβληματισμός και όχι τόσο μία καταγγελία».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη σημείωσε ότι «έχουμε μία εκλεγμένη ηγεσία, με ένα σημαντικό αποτέλεσμα μόλις πριν από ένα μήνα, χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής. Δεσμευόμαστε ακόμα από τις συνεδριακές μας αποφάσεις. Δεν είμαστε “ένα άλμα στο κενό”, υπάρχει το πολιτικό σχέδιο με προσαρμογές και έναν διαφορετικό προσανατολισμό».

«Δεν θεωρώ ότι εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή μία διάσπαση και θεωρώ ότι η προοπτική αυτή ευνοεί την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει το περιθώριο και να συνθέσουμε. Δεν έχω την εκτίμηση ότι η μάχη αυτή έχει χαθεί», είπε επίσης, ο κ. Τεμπονέρας.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT