Συνεργάτες Χ. Δούκα: «Ο δήμαρχος είναι και με το μετρό και με το πράσινο, παντού»

Συνεργάτες Χ. Δούκα: «Ο δήμαρχος είναι και με το μετρό και με το πράσινο, παντού»

«Το μετρό πρέπει να προχωρήσει και οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των δέντρων και του πρασίνου πρέπει να τηρηθούν μέχρι κεραίας», σημειώνουν.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη του Χάρη Δούκα στη συνέχιση των έργων για τη γραμμή 4 του Μετρό, χωρίς υπαναχωρήσεις από τη δέσμευση για την «Πράσινη Αθήνα», επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αθηναίων.

Οπως αναφέρουν κύκλοι του κ. Δούκα, «για εμάς δίλημμα δεν υπάρχει: και με το μετρό και με το πράσινο», υπογραμμίζοντας πως «το μετρό πρέπει να προχωρήσει και οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των δέντρων και του πρασίνου πρέπει να τηρηθούν μέχρι κεραίας».

«Καθήκον μας είναι, από 1-1-2024 να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, για να γίνει ο στόχος μας πράξη», επισημαίνεται.

«Επειδή ορισμένοι καλόπιστα και άλλοι κακόβουλα συνεχίζουν να παρερμηνεύουν τη θέση μας, την επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά. Διακηρύξαμε ως βασική προγραμματική μας δέσμευση την Πράσινη Αθήνα. Για εμάς δίλημμα δεν υπάρχει: Και με το μετρό και με το πράσινο. Το μετρό πρέπει να προχωρήσει και οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των δέντρων και του πρασίνου πρέπει να τηρηθούν μέχρι κεραίας. Παντού και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Καθήκον μας είναι, από 1-1-2024 να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται, για να γίνει ο στόχος μας πράξη. Απαρέγκλιτα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων τοποθετήθηκε με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί στα Εξάρχεια, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής» και ότι «δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμμένης αντιπαράθεσης». 

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε αναφέρει, απευθυνόμενος στους πολιτικούς συντάκτες πως «η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω για το μετρό στα Εξάρχεια». «Τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων το επόμενο διάστημα.

Τόνισε δε ότι διαφωνεί με τις απόψεις του κ. Δούκα ενώ, κάνοντας και ένα προσωπικό σχόλιο, είπε: «Τους έπιασε ο πόνος για τα δέντρα». «Η δήλωση του κ. Δούκα δεν συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας. Μας ενδιαφέρουν οι καλύτερες υποδομές και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή