ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου διαψεύδει ότι ο Κασσελάκης επικοινώνησε μαζί της πριν από την Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου διαψεύδει ότι ο Κασσελάκης επικοινώνησε μαζί της πριν από την Κ.Ε.

«Δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32», απαντούν άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σκηνικό έντασης συνέρχεται και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στη σκιά της χθεσινής εκρηκτικής συνεδρίασης που χαρακτηρίστηκε από την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και των «μπλοκ» Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα. Σήμερα, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου με αφορμή ένα τηλεφώνημα, ενώ αποχώρησε από το κόμμα ο Στέφανος Τζουμάκας. Επιπρόσθετα, έξι «προεδρικοί» -μεταξύ των οποίων η Ολγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης- κατέθεσαν τροπολογία-«φρένο» στο εσωκομματικό δημοψήφισμα. 

Νέα κόντρα για μια… αναπάντητη κλήση

Το πρωί καταγράφηκε νέο «επεισόδιο» στο ήδη τεταμένο εσωκομματικό τοπίο, καθώς η Εφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, χθες, πριν από την έναρξη της Κ.Ε., επικοινώνησε μαζί της. «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου, και μάλιστα επί προσωπικού», σημείωνε χαρακτηριστικά

Αμέσως μετά, κύκλοι της Κουμουνδούρου επανήλθαν σχολιάζοντας ότι «δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32» και καταλήγουν αναφέροντας ότι η κ. Αχτσιόγλου «μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο».

Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στην πρώην υπουργό Εργασίας, σε μια κίνηση καλής θέλησης πριν από την έναρξη της ομιλίας του, αλλά δεν έλαβε απάντηση από αυτή. 

Νέα απάντηση από την πλευρά Αχτσιόγλου

«Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του», αναφέρουν κύκλοι κοντά στην Εφη Αχτσιόγλου. Και προσθέτουν: «Η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της Κ.Ε. από τις 11:30».

«Σε κάθε περίπτωση, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news», σχολιάζουν.

Τα δεδομένα μετά τις χθεσινές αποχωρήσεις

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι, παρά τις αποχωρήσεις και τις διαφορετικές εκτιμήσεις ηγετικής ομάδας και αποχωρησάντων για την απαρτία στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζονται τυπικά σήμερα το πρωί και ολοκληρώνονται το απόγευμα με την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η «Ομπρέλα» χθες το βράδυ κατέληξε πως δεν θα δώσει το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στη διαδικασία δεν θα συμμετάσχουν και τα μπλοκ της Εφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα. Επιπλέον, τα τρία «στρατόπεδα» είναι πιθανόν να έρθουν σε επικοινωνία σήμερα, χωρίς να αποκλείονται ανακοινώσεις από την πλευρά της «Ομπρέλας» για το μέλλον του εσωκομματικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου διαψεύδει ότι ο Κασσελάκης επικοινώνησε μαζί της πριν από την Κ.Ε.-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου διαψεύδει ότι ο Κασσελάκης επικοινώνησε μαζί της πριν από την Κ.Ε.-2
Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς κατά τη 2η ημέρα συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τροπολογία – «φρένο» στο δημοψήφισμα 

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάθεση τροπολογίας από στελέχη που συμμετέχουν στην Κ.Ε., αλλά διαφωνούν με το εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Ειδικότερα, η τροπολογία, την οποία υπογράφουν οι Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος», αλλά και ότι «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται». 

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

Στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το υπό διαγραφή στέλεχος του κόμματος, Στέφανος Τζουμάκας, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τζουμάκας ήταν το πρώτο από τα τέσσερα στελέχη του κόμματος που τέθηκε σε διαδικασία διαγραφής κατόπιν πρωτοβουλίας του Στέφανου Κασσελάκη. Είχαν προηγηθεί σκληρές δηλώσεις του εις βάρος του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τζουμάκας είχε συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία και είχε ασκήσει δριμεία κριτική προς την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη προτού αυτός εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τεμπονέρας: Η επόμενη μέρα θα μας βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης να αποσύρει το δημοψήφισμα

Πάντως, νωρίς το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στο MEGA, ο Διονύσης Τεμπονέρας κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει την πρόταση για δημοψήφισμα. «Θεωρώ ότι είναι ζήτημα σημερινής πολιτικής απόφασης της Κ.Ε. να αποσυρθεί η πρόταση για το δημοψήφισμα και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει μια ηγετική πρωτοβουλία, να καλέσει όλες τις πλευρές και την επόμενη ημέρα, συντεταγμένα και με ενότητα, να δούμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του κόμματος, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι η «επόμενη μέρα θα μας βρει» εντός του κόμματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT