Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε Τσακαλώτο και Πέρκα από την Κ.Ο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε Τσακαλώτο και Πέρκα από την Κ.Ο.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θέτει η Κουμουνδούρου τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, τους δύο εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος που χθες αποχώρησαν από την παράταξη και επρόκειτο σήμερα να ανεξαρτητοποιηθούν

Καλεί, δε, αμφότερους να παραδώσουν τις έδρες τους, όπως άλλωστε είχε διαμηνύσει και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης χθες στην Κεντρική Επιτροπή. 

Η ανακοίνωση της επιστολής Φάμελλου με την οποία τα δύο πρώην στελέχη του κόμματος τίθενται εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια το μεσημέρι. 

Σημειώνεται ότι οι δύο βουλευτές, όπως και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, δεν προτίθενται να παραδώσουν τις έδρες τους. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Κουμουνδούρου:

«Επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ότι οι βουλευτές Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις δηλώσεις αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τίθενται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος.

Οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ. 2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα».

Η επιστολή Τσακαλώτου με αναφορά στον Ινδουισμό

Την επιστολή που θα κατέθετε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής για την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν δεν είχε προηγηθεί η επιστολή Φάμελλου με την οποία τον έθετε έτσι κι αλλιώς εκτός Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσιοποίησε νωρίτερα η πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Οπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι η Μπαγκαβάτ Γκίτα ή Μπαγκαβαντγκίτα, που σημαίνει «Το Θείο Τραγούδι», την οποία επικαλείται το πρώην πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του ινδουισμού.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομικών, με δεδομένο ότι η επιστολή Φάμελλου προηγήθηκε, η διαδικασία επίσημης κατάθεσης της επιστολής αυτής θα ήταν εκ του περισσού. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή