Φάμελλος: Να απαντήσουμε τι κόμμα θέλουμε – Η εκλογή νέου προέδρου δεν αρκεί

Φάμελλος: Να απαντήσουμε τι κόμμα θέλουμε – Η εκλογή νέου προέδρου δεν αρκεί

«Το ποια θα είναι η επόμενη μέρα θα πρέπει να το πούμε όταν τελειώσει το συνέδριο», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει προσωποκεντρική ανάγνωση της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, θα το αποφασίσουμε στο συνέδριο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε πως «αν δεν απαντήσουμε στο τι κόμμα θέλουμε και με ποια πολιτική πρόταση, δεν μπορούμε να μιλάμε για επανεκκίνηση. Η εκλογή νέου προέδρου από μόνη της δεν αρκεί».

Αρνήθηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εισέλθει στην «εποχή Κασσελάκη», δηλώνοντας την αντίθεσή του στη χρήση ανάλογων διατυπώσεων. «Δεν υπάρχει τέτοια προσωποκεντρική προσέγγιση από οποιαδήποτε πλευρά και νομίζω ότι το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το πούμε όταν τελειώσει το συνέδριο».

Αναφερόμενος στη «θυελλώδη» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο και τις αποχωρήσεις, σημείωσε ότι «είχαμε δυστυχώς την αποχώρηση 45 στελεχών και δύο βουλευτών μας. Προφανώς και θα προτιμούσα να γινόμαστε όλο και πιο ισχυροί και να μην είχαμε “αφαιρέσεις” αλλά “προσθέσεις”», είπε. 

Παράλληλα, απευθύνθηκε στα μέλη του κόμματος λέγοντας πως θα ζητήσει «να δουλέψουμε όλοι και όλες μαζί για να ενισχύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Να συζητάμε φυσικά για πολιτικά ζητήματα και, στην περίπτωση που διαφωνούμε, να αποφασίζουμε με βάση τον κανόνα της πλειοψηφίας και να δρούμε μαζί. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος».

«Εχουμε επιλέξει να έχουμε μία πολιτική ενότητα. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνούμε, μπορεί όχι στις ιδεολογικές μας αναφορές και αφετηρίες, αλλά στον πολιτικό μας στόχο. Ο πολιτικός μας στόχος είναι μία αριστερή, προοδευτική κυβερνητική διέξοδος για την ελληνική κοινωνία και να μειωθούν, να ανασταλούν, να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Πρόσθεσε δε πως «όσο εμείς συζητάμε για εσωτερικά μας προβλήματα, ο κύριος Μητσοτάκης κάνει τη ζωή των Ελλήνων χειρότερη».

«Αποχώρησαν με κείμενο που είχε βαρύτατους χαρακτηρισμούς»

Ερωτηθείς, τέλος, για την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τις αποχωρήσεις της Πέτης Πέρκα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα απάντησε: «Οφειλα να σεβαστώ τη δική τους δήλωση αποχώρησης αλλά και τη δεοντολογία του κόμματός μας».

Για την αναφορά της βουλευτή Πέτης Πέρκα, περί «αντικαταστατικών πρακτικών που διχάζουν», τόνισε πως τόσο η ίδια όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «αποχώρησαν με ένα κείμενο το οποίο είχε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο βρεθήκαμε μαζί στο υπουργικό συμβούλιο για τρία έτη και με την Πέτη Πέρκα είμαστε φίλοι και συνεργάτες πάρα πολλά χρόνια από τη Θεσσαλονίκη και το Τεχνικό Επιμελητήριο. Δεν υποτιμώ, ούτε την κοινή πολιτική πορεία ούτε τις φιλικές σχέσεις. Αλλά οφείλω να σεβαστώ την ευθύνη που απορρέει εκ του ρόλου μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας σημείωσε ότι «όλοι και όλες οι υποψήφιοι και υποψήφιες στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε υπογράψει τον Κώδικα Δεοντολογίας όταν καταθέταμε τις υποψηφιότητές μας για τις εθνικές εκλογές. Ο Κώδικάς μας λοιπόν, αναφέρει ότι είμαστε και πολιτικά και ηθικά δεσμευμένοι να επιστρέψουμε τις έδρες μας στο κόμμα με το οποίο εκλεχθήκαμε σε περίπτωση αποχώρησης από το κόμμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT