Κασσελάκης: Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος

Κασσελάκης: Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος

«Οταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος πρόεδρος, πίστευα ότι θα κερδίσω. Δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις» είπε αναφερόμενος στη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παρουσίαση του βιβλιού του καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» παρευρίσκεται και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά πως «δεν φοβάμαι να κυκλοφορώ έξω στον κόσμο, δεν φοβάμαι ούτε το debate ή ακόμα και το βρίσιμο».

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στην αρχική του τοποθέτηση.

«Τα social media παρέχουν μία διαφάνεια που μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Σκέφτομαι όταν διαβάζω την ανελέητη επίθεση που δέχομαι κάθε μέρα “ποιον έχω βλάψει σε αυτή τη χώρα, τόσοι την έχουν βλάψει, για ποιον λόγο να υπάρχει τόσος αρνητισμός στο πρόσωπό μου;” και απαντάω γιατί πλέον υπάρχει μία ρωγμή στο σύστημα», συνέχισε. 

«Ο Τραμπ προκάλεσε κάποια ακροδεξιά ένστικτα, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον φράχτη στον Εβρο. Τότε είπα ότι θα αναμειχθώ στην πολιτική» είπε ο Στ. Κασσελάκης.

«Οταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος πρόεδρος, πίστευα ότι θα κερδίσω. Δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις» τόνισε για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.

«Δεν υπάρχει κανείς που να “με έχει”. Πώς εμπνέεις δημοκρατικά, το κάνεις ψηφιακά, αυτή είναι η νέα μετα-δημοκρατία. Οι 150.000 που ψήφισαν έδειξαν ότι κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους. Είμαι εδώ μεταπολιτικά, μεταδημοκρατικά, όπως θέλετε πείτε το, για να προσφέρω στον τόπο μου» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Στη συζήτηση συμμετέχουν, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Λιάκος, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή