Τσακαλώτος: Μια νέα Κ.Ο. χωρίς τοξικότητα

Τσακαλώτος: Μια νέα Κ.Ο. χωρίς τοξικότητα

Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο της δημιουργίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τη συνεργασία της Εφης Αχτσιόγλου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο της δημιουργίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συνεργασία της ομάδας της Εφης Αχτσιόγλου, ο αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος, νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, Υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 καλύπτουν, με πολύ σοβαρό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να έχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου» απάντησε: «Θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Αλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές. Είναι ένα κλίμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παραγάγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Νωρίτερα και με φόντο την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα», σχολιάζοντας ότι «υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά. Ανθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν». Επισήμανε ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή