Δημοσκόπηση Prorata: Στην τρίτη θέση μαζί με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Στην τρίτη θέση μαζί με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 34% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 12%, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 10,5%. Δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό και αντιπολιτευτικό έργο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου «μοιράζονται» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σε δημοσκόπηση της Prorata, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί καθαρό προβάδισμα και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα στον «Σφυγμό Νοεμβρίου», στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 34% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 12%, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 10,5%, Ελληνική Λύση με 4%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, Νίκη και Σπαρτιάτες με 2,5% και ΜέΡΑ25 με 2%.

Δημοσκόπηση Prorata: Στην τρίτη θέση μαζί με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ-1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στις θετικές γνώμες των πολιτών (33%), ενώ ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας (23%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (18%). 

Στον αντίποδα, οι πολιτικοί αρχηγοί που συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό σε αρνητικές γνώμες είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος (62%), ο Βασίλης Στίγκας (60%), ο Στέφανος Κασσελάκης (57%) και ο Δημήτρης Νατσιός (52%).

Δημοσκόπηση Prorata: Στην τρίτη θέση μαζί με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ-2

Την ίδια στιγμή, αρνητικά αξιολογούνται τόσο το έργο της κυβέρνησης, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το 71% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με το κυβερνητικό έργο, ενώ ικανοποίηση εκφράζει το 29%.

Η συντριπτική πλειοψηφία εκφράζει επίσης δυσαρέσκεια για το αντιπολιτευτικό έργο, καθώς από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει δυσαρεστημένο το 93%, το 89% για το ΠΑΣΟΚ και το 80% για το ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Prorata: Στην τρίτη θέση μαζί με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ-3

«Μειονέκτημα» η εκλογή Κασσελάκη

Αναφορικά με την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 75% των ερωτηθέντων τη χαρακτηρίζει «μειονέκτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Prorata: Στην τρίτη θέση μαζί με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή