Φάμελλος: Η κυβέρνηση άφησε αθωράκιστη τη χώρα απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Φάμελλος: Η κυβέρνηση άφησε αθωράκιστη τη χώρα απέναντι στην κλιματική αλλαγή

«Αν είχατε ακούσει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι φυσικές καταστροφές θα συνέβαιναν, αλλά οι επιπτώσεις για τους πολίτες και για τη χώρα θα ήταν μικρότερες», σημείωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κριτική στον πρωθυπουργό γιατί «άφησε τη χώρα αθωράκιστη απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι, αντίθετα με το θέμα της συζήτησης στη Βουλή, «δεν ακούσαμε από τον πρωθυπουργό για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και πώς θα ξαναπάρει μπρος η οικονομία και η αναπτυξιακή διαδικασία. Το αναπτυξιακό μοντέλο και η αναπτυξιακή πορεία δεν συζητήθηκε. Αλλο πράγμα ζητήσατε να συζητήσουμε και άλλο καταθέσατε στην ομιλία σας. Είδα τους βουλευτές να χειροκροτούν για τη μετεγκατάσταση του οικισμού της Μεταμόρφωσης. Ωστόσο δεν έχουν δοθεί ακόμη τα επιδόματα ενοικίου, μιλάτε στους πολίτες που ακόμη ζουν σε κοντέινερ και τους λέτε ότι θα κάνουμε κάτι για τους οικισμούς».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ζητήσαμε μία συζήτηση για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα τον Αύγουστο. Ζητήσαμε συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, και κάνετε μία συζήτηση για όλα και για τίποτε συγκεκριμένο. Πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για την επανεκκίνηση για τη Θεσσαλία και τον Εβρο, όπως και για την κλιματική κρίση».

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας ότι «ανακαλύπτετε τον τροχό το 2023. Αφήσατε αθωράκιστη τη χώρα στις φυσικές καταστροφές, ενώ υπήρχαν τα εργαλεία που ζητούσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη από το 2018 και 2019. Υποτιμήσατε την επιστήμη αλλά και την κλιματική κρίση και υποτιμήσατε την ανασυγκρότηση αλλά και την αγωνία των πολιτών. Θα καταθέσουμε προτάσεις όπως έχουμε κάνει, υπάρχουν προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019. Αν είχατε ακούσει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι φυσικές καταστροφές θα συνέβαιναν, αλλά οι επιπτώσεις για τους πολίτες και για τη χώρα θα ήταν μικρότερες. Για ποιον λόγο αυτά που παραδόθηκαν το 2018 και 2019 δεν εφαρμόστηκαν, πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης». Τέλος ανέφερε: «Σήμερα έχουμε υποκύψει στο σενάριο “πάμε και όπου βγει”».

Ο κ. Φάμελλος έκανε αναφορά επίσης στη συμφωνία στο Ισραήλ, ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρωθυπουργό για τη μέχρι τώρα στάση του: «Πράγματι, είναι θετική η συμφωνία, αλλά υποκριτικό να ακούγεται από τον Μητσοτάκη που κρύφτηκε και δεν προσυπέγραψε τη συμφωνία του ΟΗΕ με την πρωτοβουλία της Γαλλίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT