Βουλή: Συγκροτήθηκε σε σώμα η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Βουλή: Συγκροτήθηκε σε σώμα η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Τις ερχόμενες ημέρες οι προτάσεις των κομμάτων για τους μάρτυρες που θα καλέσει η επιτροπή. Πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της Ν.Δ., Δ. Μαρκόπουλος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκροτήθηκε σε σώμα, και εξέλεξε το προεδρείο της, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της Ν.Δ., Δ. Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η βουλευτής της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και γραμματέας ο βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, με 16 ψήφους της πλειοψηφίας της επιτροπής έκαστος.

Επειτα από σχετική πρόταση του κ. Μαρκόπουλου, οι 31 βουλευτές της επιτροπής αποφάσισαν να μη λάβουν την προβλεπόμενη από τον Κανονισμό της Βουλής αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στην εξεταστική επιτροπή. Παράλληλα, αποφάσισαν να αποστείλουν τις επόμενες ημέρες στο προεδρείο, αρχικό κατάλογο μαρτύρων, αλλά και εγγράφων, που σχετίζονται με την υπόθεση, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη να τεθούν προς συζήτηση στην επιτροπή.

Σημειώνεται ότι από πλευράς αντιπολίτευσης ετέθη πρόταση συγκρότησης διακομματικού προεδρείου, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Οπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, η προέλευσή μας ως προεδρείο από την πλειοψηφία δεν θα εμποδίσει τη θεσμική λειτουργία της επιτροπής, καθώς «είναι δεδομένος ο σεβασμός μας στη διαδικασία και τον κανονισμό της Βουλής, όπως και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η διαφάνεια, η αμεροληψία και η μετριοπάθεια θα αποτελέσουν την πυξίδα μας αναφορικά με όλες τις διαδικασίες».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μετέχει στην εξεταστική επιτροπή, είπε ότι ως πρώτοι μάρτυρες πρέπει να κληθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, που πρότεινε τη σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής, ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «έπρεπε να συγκροτηθεί διακομματικό προεδρείο χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αν θέλει μπορεί να βάζει προσκόμματα και εμπόδια στο έργο της επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί να προχωρήσει το έργο της επιτροπής, να γίνει έρευνα σε βάθος και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή