Πολιτικό φορέα προαναγγέλλει ο Α. Χαρίτσης

Πολιτικό φορέα προαναγγέλλει ο Α. Χαρίτσης

Στους λόγους αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και τα επόμενα βήματα των 11 πλέον ανεξάρτητων βουλευτών, αναφέρθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους λόγους της αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη στάση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στα επόμενα βήματα των 11 πλέον ανεξάρτητων βουλευτών που ετοιμάζουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής Μεσσηνίας έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερη και δύσκολη ημέρα, γιατί εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί ούτε χθεσινοί. Ενα κόμμα που χτίσαμε με πάρα πολύ μεγάλο κόπο τα τελευταία χρόνια. Σε πολιτικό, προσωπικό και συναισθηματικό επίπεδο είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή», ανέφερε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «είναι και πράξη ευθύνης, γιατί έχουμε μια κυβέρνησης της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη η οποία είναι παντοδύναμη και μία αντιπολίτευση, μια αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δυστυχώς διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση και αυτό αποτυπώνεται στις έρευνες της κοινής γνώμης».

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «είναι κάτι που συζητήσαμε στα όργανα του κόμματος. Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και επισημάναμε τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, τα διαλυτικά φαινόμενα, τις παλινωδίες της ηγετικής ομάδας και τις αυταρχικές συμπεριφορές».

Εξηγώντας τη στάση των αποχωρούντων, είπε ότι «φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική, με την ιδεολογία και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα», προσθέτοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, «δεν ταιριάζει ούτε με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας για μια διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Βασική μας διαφορά είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Πολιτική σημαίνει ήθος, ύφος και πολιτικό περιεχόμενο. Δεν είναι ζήτημα ενός “ντιλ” σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ των στελεχών. Είδαμε μια πλήρη μετάλλαξη ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος πλέον έχει μεγάλη απόσταση από τις αρχές των προηγούμενων χρόνων», συμπλήρωσε.

«Πήραμε μια απόφαση ευθύνης και ελπίδας γιατί υπάρχουν δυνατότητες. Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά να διαμορφώσουμε μια πειστική απάντηση. Εμείς λέμε ότι αντίπαλός μας δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη αλλά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση ριζοσπαστική και ρεαλιστική, γιατί έχουμε κυβερνήσει».

Ερωτηθείς για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία Κασσελάκη, σημείωσε: «Πολύ φοβάμαι ότι το “τιμόνι” δεν γυρίζει μόνο προς τα δεξιά, αλλά και προς την απαξίωση και την ανυποληψία».

«Θέλουμε να συγκροτηθούμε σε Κ.Ο.»

«Δεν χρειάζεται βιασύνη, να γίνουν βήματα σταθερά και στέρεα. Βεβαίως και θέλουμε να συγκροτηθούμε σε Κ.Ο. η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε την πρότασή μας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια θα δούμε όλα τα βήματα που απαιτούνται για να φθάσουμε στη συγκρότηση ενός πολιτικού φορέα», ανέφερε σε σχέση με τα επόμενα βήματα.

Σε ερώτηση για το αν θα αναλάβει επικεφαλής της νέας Κ.Ο., απάντησε ότι «την κατανομή των ρόλων θα τη δούμε, θα τη συζητήσουμε. Το βασικό είναι να συγκροτηθεί η Κ.Ο. και να παραχθεί πολιτικό περιεχόμενο. Θα βρούμε όνομα εν καιρώ».

Τέλος, απαντώντας για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έχει κάνει την επιλογή του και είναι σεβαστή».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT