Θεωρείο: Απειλές παραιτήσεων

Θεωρείο: Απειλές παραιτήσεων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρος όσον αφορά το θέμα της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετά τεκνοθεσίας ήταν ο Μάκης Βορίδης. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε πως εφόσον έρθει ο νόμος και ζητηθεί πειθαρχία από τους υπουργούς, τότε θα προτιμήσει την παραίτηση, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να κάνει πίσω σε «ζητήματα συνειδήσεως». «Επομένως», πρόσθεσε, «αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό, εγώ δεν μπορώ να το κάνω». Το ίδιο ξεκάθαρος είναι όμως και ο Αλέξης Πατέλης, ο οποίος συχνά επαναλαμβάνει ότι αν ο σχετικός νόμος δεν ψηφιστεί έως το τέλος του έτους, «δεν θα έχει νόημα να παραμείνω σύμβουλος του πρωθυπουργού», θεωρώντας ότι είναι μια προσωπική δέσμευση του Μητσοτάκη να προχωρήσει αυτή η αλλαγή.

To σκληρό δίδυμο

Υπάρχουν αρκετά στελέχη της κυβέρνησης –ειδικά όσοι προέρχονται από τον δικηγορικό χώρο– που ασκούν έντονες πιέσεις στο Μαξίμου να κάνει δεκτές κάποιες τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις. Οι συζητήσεις –που μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουν καταλήξει– σκοντάφτουν κυρίως πάνω στο δίδυμο του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή τους Κωστή Χατζηδάκη και Χάρη Θεοχάρη, που εμφανίζονται ως οι πιο ανένδοτοι στις αλλαγές.

Εισαγγελέας για μια καμπάνα

Εισαγγελική έρευνα εναντίον του δημάρχου της Σμύρνης, Τουντς Σοφιέρ, που ανήκει στην αντιπολίτευση του Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε στην Τουρκία. Ο ισχυρισμός είναι πως πριν από… 14 χρόνια, όταν ήταν δήμαρχος της περιοχής Σεφεριχισάε, δώρισε μια καμπάνα… εκκλησίας στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης. Η αιτιολογία της εισαγγελικής έρευνας είναι πως η καμπάνα είχε αρχαιολογική αξία.

Μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Αρκετά ενδιαφέροντα σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φθιώτιδα. Αρχικά να σας πω ότι παρών στην περιοδεία ήταν ο πρώην βουλευτής Θέμης Χειμάρας, ο οποίος είχε παραιτηθεί πριν από τις εκλογές, δείχνοντας πως παρά την παραίτηση και τη μη κάθοδό του στις εκλογές εξακολουθεί να είναι δίπλα στη Ν.Δ. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον είχε η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στη Φθιώτιδα. Είχε ενδιαφέρον γιατί ο Σανίδας προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και η παρουσία του στην επίσκεψη Μητσοτάκη δείχνει πως το μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο κομμάτων θα είναι ιδιαίτερα σκληρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή