Βορίδης για υπόθεση Μπελέρη: Η Αλβανία παραβιάζει τις αντιλήψεις μας για το κράτος δικαίου

Βορίδης για υπόθεση Μπελέρη: Η Αλβανία παραβιάζει τις αντιλήψεις μας για το κράτος δικαίου

Ο δήμαρχος Χειμάρρας «συνελήφθη για πλημμέλημα, με καθαρό ποινικό μητρώο, κρατείται πέντε μήνες στη φυλακή, ενώ ξεκινάει μια δίκη χωρίς να έχει αφεθεί ελεύθερος και με πολλά δικονομικά ζητήματα», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόθεση του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι «η Αλβανία παραβιάζει τις αντιλήψεις που έχουμε για το κράτος δικαίου». 

«Στη συνείδηση των περισσοτέρων από εμάς και στη συνείδηση του Έλληνα πρωθυπουργού η Αλβανία παραβιάζει τις αντιλήψεις που έχουμε για το κράτος δικαίου και για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Βορίδης στο 1ο Συνέδριο Διεθνών Εξελίξεων που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ των Τμημάτων Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών και Βαλκανικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, καθώς και της Νομικής Σχολής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. 

Ο υπουργός, μιλώντας στην ενότητα με θέμα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το κράτος δικαίου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση Μπελέρη, για την οποία σχολίασε ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας «συνελήφθη για πλημμέλημα, με καθαρό ποινικό μητρώο, κρατείται πέντε μήνες στη φυλακή, ενώ ξεκινάει μια δίκη χωρίς να έχει αφεθεί ελεύθερος και με πολλά δικονομικά ζητήματα».

Για την επιχειρηματολογία της αλβανικής πλευράς, σημείωσε ότι «η άμυνα της Αλβανίας είναι η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη». Επίσης έθεσε το ερώτημα για το αν η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης καθιστά τις αποφάσεις της ανεξέλεγκτες από πλευράς ουσίας και πρόσθεσε: «Εδώ ανοίγει μια συζήτηση γιατί δεν βρίσκουμε την άμυνα των αλβανικών αρχών και της αλβανικής διοίκησης πειστική».

«Εμείς για πλημμέλημα θα είχαμε κρατούμενο έναν δήμαρχο; Δεν θα αφήναμε έναν δήμαρχο να ορκιστεί γιατί του αποδίδεται ένα πλημμέλημα και θα τον είχαμε προσωρινά κρατούμενο με κίνδυνο φυγής; Αυτά ελέγχονται στην πραγματικότητα», σχολίασε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή