Θεωρείο: Υπέρ του γάμου, κατά της τεκνοθεσίας

Θεωρείο: Υπέρ του γάμου, κατά της τεκνοθεσίας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετές μετρήσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις κοινωνικές τάσεις. Μεσοσταθμικά, σε όσες μετρήσεις έχουν έρθει εις γνώσιν της στήλης, ενώ τα ποσοστά για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι υψηλότερα από προηγούμενα χρόνια, είναι συντριπτικά κατά της τεκνοθεσίας, με εξαίρεση τους ψηφοφόρους της Αριστεράς που δηλώνουν υπέρ σε ποσοστό άνω του 70%. Στην Κεντροαριστερά το ποσοστό πέφτει, καθώς οι κεντροαριστεροί είναι μοιρασμένοι 50-50. Οσο πάμε προς το Κέντρο η άρνηση ανεβαίνει κι άλλο. Οι κεντρώοι είναι αρνητικοί σε ποσοστό άνω του 60%, οι κεντροδεξιοί άνω του 80% και οι δεξιοί άνω του 85%. Οχι ότι δεν αναμενόταν, αλλά το σημειώνουμε.

Το χιούμορ του Τασούλα

Ο αρχηγός της Νίκης Δημήτρης Νατσιός επανέφερε στη Βουλή μια παλιά fake δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ που έλεγε πως «για να υποτάξουμε τους Ελληνες πρέπει να τους αποκόψουμε από το παρελθόν τους και από την ελληνική παιδεία». Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου της Νίκης ο πρόεδρος της Βουλής, σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, επιστράτευσε το φλεγματικό χιούμορ του λέγοντας πως οι Ελληνες δεν περιμένουν κάποιο σχέδιο για να αποκοπούν από την παιδεία της χώρας τους, «καθώς το κάνουν μια χαρά και μόνοι τους», προκαλώντας –όπως ήταν φυσικό– πολλά γέλια.

Ο φόβος της επιστολικής

«Γαλάζιες» πηγές εξέφραζαν φόβους πως η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά της άκρας Δεξιάς, καθώς νεαροί πολίτες μπορεί να το δουν ως ευκαιρία για να ψηφίσουν «ενάντια στο σύστημα». Τη συγκεκριμένη πιθανότητα στο Μαξίμου πάντως τη γνωρίζουν, με την –προκαταβολική– απάντηση που έχουν δώσει στους φόβους περί ανόδου της άκρας Δεξιάς να είναι πως «αυτά τα έχουμε ξανακούσει και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη».

Πεσμένες μετοχές

Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στο ΑΠΘ, όπου συμβαίνει το πρωτοφανές δύο καθηγητές να αξιώνουν να… μοιραστούν τη θητεία του πρύτανη, έχει τσαλακώσει πολύ το προφίλ του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Οι αιτίες είναι πολυπαραγοντικές, αλλά αρκετοί χρεώνουν το πρόβλημα και στον πρώην πρύτανη και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία Νίκο Παπαϊωάννου, θεωρώντας πως δεν έχει κάνει τις κινήσεις που έπρεπε για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα στο ίδρυμα.

Υπουργείο Αιγαίου

Μια πολύ ισχυρή φήμη υπάρχει τελευταία, η οποία έχει φύγει από την Αθήνα και έχει φτάσει έως τα νησιά του Αιγαίου. Η φήμη λέει πως στο πρωθυπουργικό γραφείο φτάνουν εισηγήσεις για συγχώνευση μερικών υπουργείων και παράλληλα σκέψεις για τη δημιουργία υπουργείου Αιγαίου, στα πρότυπα του Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θα ασχολείται με όλα τα ζητήματα, που είναι πολλά και αφορούν τα νησιά. Η φήμη μάλιστα είναι τόσο ισχυρή, που έχουν ακουστεί και ονόματα πιθανών υπουργών, με πρώτο αυτό του Αλκιβιάδη Στεφανή. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο νικητής των περιφερειακών εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο, Κώστας Μουτζούρης, θα αποκτήσει «πολιτικό προϊστάμενο» τον αντίπαλό του στις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή