Μητσοτάκης: Υποχρέωση της πολιτείας, τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή

Μητσοτάκης: Υποχρέωση της πολιτείας, τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030».

Στη βάση αυτή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τον συντονισμό όλων των δράσεων θα τον έχει η προεδρία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας». Οπως τόνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση μιας «οριζόντιας στρατηγικής» για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Κάνοντας αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, σημείωσε πως «πετύχαμε την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση οριζόντιας στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ».

Μητσοτάκης: Υποχρέωση της πολιτείας, τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή-1
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον θεσμό του προσωπικού βοηθού, «με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά έως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους» αλλά και στις διαρκείς προσπάθειες για επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία και για την προσβασιμότητα παντού, όπως είπε. «Η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων», υπογράμμισε.

«Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία, από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας», συμπλήρωσε. 

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο επόμενο νομοσχέδιο παράλληλα με την επιστολική ψήφο. «Οι πρώτοι ωφελημένοι από την επιστολική ψήφο θα είναι τα ΑμεΑ» υπογράμμισε. «Θα μπορείτε να ψηφίζετε από το σπίτι σας χωρίς ταλαιπωρία». Επιπλέον μαζί με την επιστολική ψήφο θα νομοθετηθεί διάταξη για μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή