Στις 12:30 ανακοινώνονται τα μέτρα για την οπαδική βία

Στις 12:30 ανακοινώνονται τα μέτρα για την οπαδική βία

Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρία βασικά σενάρια.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 12:30, και συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την οπαδική βία, μετά τα βίαια επεισόδια και την επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης.

Ηδη για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε ο Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Ακη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Ποια σενάρια εξετάστηκαν

Οπως μετέδωσε το Σάββατο η «Κ», πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ήδη από τις πρώτες ώρες μετά το νέο επεισόδιο έδειχνε πιο αποφασισμένος από ποτέ να πάρει «σκληρές αποφάσεις» ώστε τα φαινόμενα βίας να παταχθούν.

Η συμμετοχή τελικά και του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και πώς θα αντιμετωπιστεί. 

Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρία βασικά σενάρια: 

  • Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών και ανάληψη της ασφάλειας των αθλητικών διοργανώσεων από τις ίδιες τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. 
  • Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. 
  • Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο σενάριο, δηλαδή το «λουκέτο» στις εξέδρες των γηπέδων, πιθανώς μακράς διαρκείας, προκρίνεται ως το πιθανότερο. 

Την ίδια ώρα, κι ενώ σήμερα οδηγείται στον ανακριτή ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, εντείνονται οι έρευνες για τον ή τους «καθοδηγητές» της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται πέντε άτομα, τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

Ηταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με τη βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή