Ανδρουλάκης: Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, δεν μπορεί να είναι μόνιμο άλλοθι

Ανδρουλάκης: Η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, δεν μπορεί να είναι μόνιμο άλλοθι

Τον οικισμό Βαρδαλή του Δομοκού, στον νομό Φθιώτιδας , o oποίος επλήγη από την κακοκαιρία «Daniel» τον Σεπτέμβριο, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον οικισμό Βαρδαλή του Δομοκού, στον νομό Φθιώτιδας , o oποίος επλήγη από την κακοκαιρία «Daniel» τον Σεπτέμβριο, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Συγκεκριμένα καταστράφηκε η γέφυρα που συνδέει τη Βαρδαλή με τον οικισμό της Αγραπιδιάς, ενώ οι αγρότες της περιοχής υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε πώς «δεν υπάρχει ακόμη ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για ένα επαρκές δίκτυο αντιπλημμυρικών έργων. Ο Δήμος Δομοκού έχει πάρει ελάχιστες πιστώσεις. Εως τώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί για βασικές υποδομές που αφορούν στην παραγωγή τους. Ηρθαμε εδώ σήμερα για να ακούσουμε τους πολίτες. Είμαστε δίπλα τους και πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να εκσυγχρονίσει την πολιτική προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη. Οπως επίσης και σε ένα άλλο σύστημα άμεσων αποζημιώσεων, ιδιαίτερα για τον ΕΛΓΑ, που θα συμπεριλαμβάνει τις καταστροφές λόγω κλιματικής αλλαγής». 

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Δομοκού και κατοίκους της περιοχής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «η κλιματική αλλαγή είναι ένα δεδομένο, όμως δεν μπορεί συγχρόνως να είναι και ένα μόνιμο άλλοθι. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί ακραία φαινόμενα. Για τις επιπτώσεις φταίει το κράτος, που δεν προετοιμάζεται. Προετοιμασία σημαίνει να έχεις υποδομές ανθεκτικές σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρόληψη σημαίνει να στηρίζεις τον πρωτογενή τομέα, να έχεις χρηματοδοτικά εργαλεία που, όταν συμβεί κάτι, ο ΕΛΓΑ άμεσα θα αποζημιώνει και δεν θα βιώνουμε τις σημερινές ολιγωρίες. Αυτό σημαίνει πρόληψη και στρατηγική αντιμετώπιση των επιπτώσεων», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος, ζήτησε να ασκηθεί κοινοβουλευτική πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου «να επανέλθουν τα κτήματα σε καλλιεργήσιμη μορφή, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές να τα καλλιεργήσουν το συντομότερο δυνατόν» και ανέφερε πως η αποκατάσταση των ζημιών σε καίριες υποδομές έχει φτάσει στο 50% και απαιτούνται νέα κονδύλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή