Χωρίς περιθώριο εφησυχασμού

Χωρίς περιθώριο εφησυχασμού

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, η συμμετοχή των ψηφοφόρων περιορίστηκε στο 53%. Είναι, λοιπόν, εύλογη η ανησυχία των κομματικών επιτελείων για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Αλλωστε, παραδοσιακά η συμμετοχή είναι μικρότερη, μια και οι ευρωεκλογές εκλαμβάνονται από το εκλογικό σώμα ως μια πιο χαλαρή εκλογική διαδικασία. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η χθεσινή επισήμανση της γραμματέως της Ν.Δ., Μαρίας Συρεγγέλα, για την ανάγκη να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη των ευρωεκλογών. Η κ. Συρεγγέλα, η οποία βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, είχε χθες στη Θεσσαλονίκη κύκλο επαφών με τοπικούς βουλευτές, κομματικά στελέχη, εκπροσώπους φορέων και παράγοντες της συμπρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού στις τάξεις των στελεχών του κόμματος», διεμήνυσε.

Το «φιντάνι» έφερε αντίδραση

Διαδικτυακός πόλεμος ξέσπασε ύστερα από αναφορά του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Στέφανο Κασσελάκη. «Εψαχναν να βρουν πολύ αυτό το φιντάνι;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Εσπευσε, βέβαια, να προσθέσει ότι «για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φιντάνια», επεκτείνοντας την κριτική του και σε άλλα κόμματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κουμουνδούρου δεν απάντησαν. Ωστόσο, ο διαδικτυακός «στρατός» περιέλαβε τον γ.γ. του ΚΚΕ με αναφορές όπως «ψευτοαριστερός», «δεκανίκι της Δεξιάς», «μικροπολιτικές σκοπιμότητες». Αυθόρμητο ξέσπασμα ή «γραμμή»;

Σε εγρήγορση

Στάση αναμονής τηρεί η Εκκλησία για το θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της Ιεραρχίας έχει διαμηνυθεί προς την κυβέρνηση ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για την Εκκλησία, που δεν πρόκειται να μείνει ουδέτερος παρατηρητής εάν προχωρήσουν τα πράγματα. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου χθες και προχθές. Εφόσον υπάρξουν εξελίξεις, θα συνέλθει σε ολομέλεια η Ιερά Σύνοδος για να αποφασίσει τις κινήσεις της.

Επιστολή για την επιστολική

Την απόσυρση του σχεδίου για καθιέρωση της επιστολικής ψήφου ζητάει το ΚΚΕ με ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό. Από τον Περισσό θεωρούν ότι η επιστολική ψήφος δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα και την αμεσότητα της ψήφου, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών. Επικαλούνται, μάλιστα, τη διεθνή εμπειρία για να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους και αναφέρουν πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η επιστολική ψήφος δεν αυξάνει τη συμμετοχή στις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή