Βουλή – Φάμελλος: «Η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο αδικίας»

Βουλή – Φάμελλος: «Η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο αδικίας»

Για «αγωνιώδη προσπάθεια» της Ν.Δ. «να πείσει τους πολίτες ότι η χώρα ζει μια μοναδική εποχή ευημερίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «αγωνιώδη προσπάθεια» των υπουργών και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας «να πείσουν τους πολίτες ότι η χώρα ζει μια μοναδική εποχή ευημερίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Οπως υποστήριξε ο ίδιος, «αυτή η προσπάθεια είναι προφανώς επιτελικά σχεδιασμένη», αλλά «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ζουν οι πολίτες».

«Οση προπαγάνδα και να χρησιμοποιείτε, δεν μπορείτε να κρύψετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η ακρίβεια εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής σας» είπε, καταγγέλλοντας έναν «πληθωρισμό απληστίας», δηλαδή, πληθωρισμό «που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα κέρδη των επιχειρήσεων» και δεν είναι «εισαγόμενος». Κατηγόρησε, μάλιστα, τη Ν.Δ. ότι με αυτές τις «στρεβλώσεις της αγοράς» και τα «προβλήματα ανταγωνισμού» «υποφέρει η κοινωνία και η οικονομία».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε μεγάλα γεγονότα της φετινής χρονιάς, κατά τα οποία «κατέρρευσε κάθε αίσθημα ασφάλειας, θωράκισης και ανθεκτικότητας» και κυρίως «αξιοπιστίας» του πρωθυπουργού, από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, μέχρι την οπαδική βία και την ακρίβεια.

«Ομως αυτό που κατέρριψε κάθε έννοια αξιοπιστίας ήταν η απόφασή σας να απορρίψετε την πρόταση για διενέργεια προκαταρκτικής επιτροπής» για τα Τέμπη από τη Βουλή, υπογράμμισε, ενώ σχολίασε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση «δεν ισχύει το “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”».

Συνεχίζοντας, ο Σ. Φάμελλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προωθεί ένα σχέδιο «αδικίας», με «αναδιανομή περιουσιών και εισοδήματος», όπου «λίγοι γίνονται πλουσιότεροι και όλο και περισσότεροι θίγονται γιατί δεν έχουν κολλητό στο σύστημα εξουσίας» και πως για να τα «καλύψει» όλα αυτά, εφαρμόζει «ένα παράλληλο σχέδιο προπαγάνδας, επηρεασμού των ΜΜΕ, χειραγώγησης της κοινής γνώμης, αλλά και αδιαφάνειας και υποβάθμισης των θεσμών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή