Θεωρείο: Το πηγαδάκι του Βορίδη

Θεωρείο: Το πηγαδάκι του Βορίδη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάκης Βορίδης μετά το «αντάρτικο» που είχε κάνει δημοσίως για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών επέλεξε, και δικαιολογημένα, πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, καθώς, υπουργός ων, δεν θα μπορούσε να έχει νέα διαφοροποίηση. Ιδιωτικά, ωστόσο, εκφράζει τις ανησυχίες του για το θέμα, όπως έκανε την Κυριακή σε πηγαδάκι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Δημήτρης Κούβελας, οι οποίοι ήταν παρόντες, άκουσαν τον υπουργό να εκφράζει τον φόβο του πως η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει ένα κομμάτι από τα δεξιά της ενόψει ευρωεκλογών, που η ψήφος είναι και πιο χαλαρή, με αυτήκοο μάρτυρα να λέει στη στήλη ότι «ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος».

Οι επιλογές Σαμαρά

Η διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά στην τροπολογία για το μεταναστευτικό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από το αναμενόμενο, αφού μέχρι και χθες αποτελούσε βασικό θέμα συζήτησης και σίγουρα το Νο 1 εσωκομματικά. Το ερώτημα είναι τι θα πράξει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Η μία επιλογή είναι να μην πάει να το ψηφίσει, επιλέγοντας την απουσία. Η έτερη επιλογή είναι να δώσει κανονικά το «παρών» και να καταψηφίσει την τροπολογία, μια κίνηση που θα δείξει ξεκάθαρα τη διαφοροποίησή του. Στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό έλεγαν στη στήλη πως δεν θα τους κάνει εντύπωση ο Μεσσήνιος να επιλέξει το δεύτερο.

Πώς συνδέονται

Μπορεί να συνδέεται κάπως ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών με την τροπολογία για το μεταναστευτικό; Οι βουλευτές που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την τροπολογία, σήμερα –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– θα την υπερψηφίσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάνουν ένα βήμα πίσω στις απόψεις τους χάριν της κομματικής πειθαρχίας, και τούτο είναι κάτι που το επεσήμαιναν σε όλους τους διαδρόμους της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Συμπλήρωναν, πάντως, ότι δεν μπορούν να το επαναλάβουν όταν θα έρθει στη Βουλή ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών.

Ποιος είναι ΠΑΣΟΚ;

Την τιμητική του είχε χθες το ΠΑΣΟΚ μεταξύ δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ. Με αφορμή την κριτική που δέχεται ο Αδωνις πως δεν εκφράζει πλέον κάτι δεξιό, όπως τα χρόνια της πολιτικής του νιότης, ο Βελόπουλος τον κατηγόρησε ότι «έχει διαγράψει το παρελθόν του». Απαντώντας, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κακώς ανησυχεί για το αν είναι δεξιός, καθώς στον ΛΑΟΣ τον γνώρισε ως… ΠΑΣΟΚ. «Παρακαλώ πολύ, να μη μου κάνετε έλεγχο παρελθόντος εσείς ο πασόκος», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή