Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με παιδιά από μειονοτικό σχολείο

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με παιδιά από μειονοτικό σχολείο

Μαθητές και μαθήτριες του μειονοτικού σχολείου της κοινότητας του Κενταύρου στην Ξάνθη υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητές και μαθήτριες του μειονοτικού δημοτικού σχολείου της κοινότητας του Κενταύρου στην Ξάνθη υποδέχθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης μίλησαν στον πρωθυπουργό για το σχολείο τους, τα μαθήματα, αλλά και τη ζωή στο χωριό τους. Το δημοτικό ήδη διαθέτει διαδραστικούς πίνακες και τα παιδιά ζήτησαν οι εγκαταστάσεις να ενισχυθούν με ένα κλειστό γυμναστήριο και ένα εργαστήριο φυσικής.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθατε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι σημαντικό να βλέπετε πού δουλεύουμε και το δικό μας γραφείο να είναι πάντα ανοιχτό. Γιατί κι εμείς προσπαθούμε πάντα το καλύτερο για εσάς, για τα σχολεία σας, και κυρίως τα σχολεία που είναι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές», είπε ο πρωθυπουργός στα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να σας προσέχουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να αισθάνεστε ωραία στο χωριό σας, να θέλετε να μείνετε εκεί όταν μεγαλώσετε και να είναι η εμπειρία σας στο σχολείο όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη».

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έδωσαν δώρα στους μαθητές και συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη σχολική επίσκεψή τους στην Αθήνα, που περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στη Βουλή, την Προεδρική Φρουρά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα παιδιά προσκάλεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί το χωριό και το σχολείο τους. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Περάματος, απ′ όπου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στα Επαγγελματικά Λύκεια και τα δημόσια ΙΕΚ της χώρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή