Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που χθες είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θετικά νέα για την πορεία της εθνικής οικονομίας, που συμβολικά εκφράζονται μέσα και από την ανακήρυξη της Ελλάδας ως Χώρας της Χρονιάς από το περιοδικό Economist, «μας οπλίζουν με αισιοδοξία για να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες, εξάλλου, έχουμε πάρει μια ισχυρή λαϊκή εντολή να υλοποιήσουμε». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, χθες, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία από την πλευρά της σημείωσε πως τα θετικά νέα έχουν ισχυρό αποτύπωμα στην εξέλιξη και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όπως κι εκείνη είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στα πρόσφατα ταξίδια της.

«Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις, τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται συνολικά σε μεγάλη κινητικότητα ως προς την υλοποίηση σημαντικών αλλαγών και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε, φυσικά, και τον επόμενο χρόνο». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ειδικότερα στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική μεταρρύθμιση: την ουσιαστική κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση, με τη δυνατότητα πια ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

Στο πεδίο αυτό, τόνισε αφενός ότι «η μεταρρύθμιση αυτή συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο εξακολουθούμε και στηρίζουμε με όλα τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας», και αφετέρου πως «οι προδιαγραφές που θα τεθούν για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την ανώτατη παιδεία στη χώρα μας και δεν θα επιτρέψουμε αυτή η απελευθέρωση να μετατραπεί ουσιαστικά σε μια συνηθισμένη οικονομική δραστηριότητα».

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, συμπλήρωσε με αφορμή και την τρέχουσα εορταστική περίοδο ότι «η προσοχή μας στρέφεται πάντα στην κοινωνία και ειδικά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας». Μίλησε για την εκταμίευση περισσοτέρων των 700 εκατ. ευρώ για «μέτρα στήριξης πρωτίστως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», καθώς και για τη μέριμνα σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακρίβειας.

«Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών, η ακρίβεια. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να ξέρουν όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί», σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Αυτές τις μέρες, ας φροντίσουμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του, ιδίως τους πιο ευάλωτους. Οσο μπορούμε, ας μη μείνει κανείς μόνος του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT